Uoči izložbe "Mazarija"
0
Prvi pogledajte neke od radova Davora Gobca
Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Diplomirao sam na radovima velikih majstora baroka, ali to me ne sprecava da uzivam i u pop slobodi Davorovih slika, koje mi izgledaju fakat dobro, zabavno i puno zivota. Svaka cast!
Daj ne ser\'te majke vam, slike su nidje veze. Da ih je nasliko neko za kog niste culi, bilo bi, ja jesu ruuuuzne, odvratno itd. Posto ih je nasliko neko koga znate, znamo, onda kao valjaju. supljak zesci.
slike su pune masosnke simbolike i subliminalnih poruka! nisam znao da je i gobac iluminat! cuvajte se!
Davore gitaru možeš baciti a kist nikako!
Ako se za nekoga može reći da je pozitivni luđak, onda je to definitivno Gobac. Slike su jako zanimljive i nisu za podcjenjivanje, Davore samo naprijed želim ti puno uspjeha u svim karijerama a očito ih imaš.
hahaha fine boje :D ma weed cuda cini :-D
odron mrtvi
Kaj se mene tice, dobre su...
Niste ni svjesni koliko toga se moze procitati iz ovakvih radova/slika. Ovom je psiha, u najmanju ruku, mutna! Druga slika kao da je njegov autoportret (naravno, sigurno mu zmija ne probija lice u stvarnosti) ali tablete, vino (koje btw vise asocira na krv), kocka, podočnjaci.... Man, I feel sorry for you and your inside world! Peace to everyone!
Ovo izgleda kao motivi iz filma Beetlejuice Tima Burtona.
Ako je ovo pop art onda sam ja guslarsko gudalo.. Radovi su organizovano odnosno namjenski paranoidni histericni lucidni lsd-ovski..Veoma plasljive bolje receno stisnute kompozicije Naivno se dotakao radova legendarnog Jean-Michel Basquiat..sve u svemu jedan sjedi.. Ako ste se vec uhvatili umjetnosti i slikarstav apa zar nemate sta pametnije pokazati narodu.... Aman jarabi..
ja umjetnost u p.i.č.k.u. m.a.t.e.r.n.u?!
Sta drugo reci OK, u njegovom stilu...muzika mi se i ne svidja puno ali ovo je sasvim OK...ukusi su cudna stvar.
Sad je vreme da nasi umetnici pokazu svoje slike, na primer, Rade jorovic u sajkacu jelek i opanak kako se seta sumadijskim selima...Era ojdanic kako vozi traktor IMT 533,kako se to zvase bre naivna ili glupa umetnost? Mora da je glupa posto je iz Srbiju
\"Njegovi radovi spadaju u pop-art, i gledajući ih, ne primijetim veliku razliku između njegovih, i radova akademskih slikara.\" E pa ja primjetim. Čovjek barem zna slikati za razliku od ovih naših modernih \"akademskih slikara\". Recimo za Mensura Keču je teško utvrditi pokušava li to on nešto naslikati ili se samo pos.ere na platno.
Oj sr...a braco moja mila :D by Izet Fazlinovic