Omladinski hor Zenica
29

Prvi bh. mjuzikl "Hanka" i večeras oduševio Zeničane

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
U Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici večeras je izveden prvi bh. mjuzikl "Hanka" čiju je premijeru Omladinski hor Zenica imao još 2019. godine. Međutim i večeras su od zeničke publike nagrađeni gromoglasnim aplauzom.

Mjuzikl "Hanka" je djelo Isaka Samokovlije kojeg su članovi Omladinskog hora Zenica i večeras vjerno predstavili zeničkoj publici, kao i prvi put tokom premijernog izvođenja 2019. godine.

Život Roma onakav kakav jest, uz muziku i dobro raspoloženje te borba za ljubav jedne predivne djevojke i večeras su očarali prisutne u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici.

“Hanka” je proizvod mladih ljudi, spremnih i sposobnih, od početka do kraja, koji su pokazali da maksimalnim angažmanom mogu napraviti nemoguće, pa na kraju biti i glumci.

Glavnu ulogu Hanke u mjuziklu glumila je Merima Mustafić, Ajdin Huskić je glumio Sejdu, Ajkunu je glumila Ajna Šabić, dok je Kerim Žuna bio u ulozi Mušana. Posebnu Faketa Salibegović-Avdagi i Sabina Kulenović koje su glumile u predstavi te instruktor plesa Semir Šerić koji je sinoć povodom Dana Zenice dobio i nagradu svog grada za 30 godina rada s mladima.