{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Protiv svih koji uzurpiraju Zemaljski muzej bit će podnijeta tužba

28.8.2014. u 17:38
65
51
Protiv svih koji uzurpiraju Zemaljski muzej bit će podnijeta tužba
65
Protiv svih koji uzurpiraju Zemaljski muzej bit će podnijeta tužba
Nakon što je danas razmotrila Informaciju o stanju u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine, Vlada Federacije BiH je zadužila Federalno ministarstvo kulture i sporta da, u najkraćem roku, pripremi tužbu protiv svih koji uzurpiraju ovaj nacionalni spomenik, sa zahtjevom za donošenje privremene mjere.
Kako se napominje u Informaciji, Zemaljski muzej nije počeo s radom bez obzira na niz mjera koje je poduzeo formirani privremeni Upravni odbor.

Budući da je ovom odboru istekao mandat i da još nije otvorena ova važna ustanova, te da zaposlenici ne dolaze na posao, neophodno je što prije stvoriti uslove za rad, jer su eksponati neprocjenjive vrijednosti Zemaljskog muzeja već u velikoj mjeri ugroženi.

S obzirom na to da Tužilaštvo BiH vodi istražne radnje, bilo je zbog hitnosti potrebno, a do okončanja spora, uputiti Općinskom sudu u Sarajevu prijedlog za donošenje privremene mjere.

Kako je poznato, sredstva za rad Zemaljskog muzeja BiH (za plaće i materijalne troškove zaposlenih), obezbijeđena su do kraja 2014. godine, te će biti planirana u Budžetu za 2015. godinu, saopćio je Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: