{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Promovisana zbirka priča "Jednosmjerno" Lamije Begagić

F
19.12.2010. u 12:52
0
2
Promovisana zbirka priča "Jednosmjerno" Lamije Begagić
0
Promovisana zbirka priča "Jednosmjerno" Lamije Begagić
Promocija nove zbirke priča Lamije Begagić "Jednosmjerno", u izdanju izdavačke kuće "Fabrika knjiga" Beograd održana je u subotu u prostoru "Atelje Figure".
Na promociji, kroz razgovor o izdavaštvu u regionu, te o stvaralaštvu Lamije Begagić govorili su autorica i njeni promotori i urednici Dejan Ilić iz Beograda i Nenad Veličković iz Sarajeva.

"Ne vjerujem da postoji književnost izvan autobiografije, autori uglavnom uzimaju detalje iz života kao osnovu za priču", rekla je Begagić.

Mada je mnogi pitaju da li će nekad napisati roman, Begagić je naglasila da njena forma ostaje kratka priča.

Promotor i urednik Dejan Ilić kazao je da ga kod ove mlade bh. autorice fascinira njena sposobnost da uhvati svakodnevnicu.

Lamija Begagić rođena je 1980. godine u Zenici. Živi u Sarajevu gdje je i studirala na Odsjeku za književnosti naroda BiH Filozofskog fakulteta. Urednica je dječijih magazina Kolibrić i Palčić. Uređivala je književni web-magazin Omnibus, Književni žurnal, te tinejdžerski magazin 5Plus. Piše za djecu i odrasle. Redovna je saradnica na portalu e-novine i u Književno-propagandnom kompletu Beton.

Zbirku priča "Godišnjica mature" objavila je 2006. godine u Beogradu i Sarajevu, a u pripremi je i njen prevod na slovenski jezik.

Za svoje priče i ukupni književni rad dobila je niz nagrada i priznanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: