Komentari (148)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kad spomeneš termin "toksična muškost", onda si progresivac. Ali ako spomeneš "toksična ženstvenost", onda si šovinista i ženomrzac. Dobrodošli u orvelovski svijet politika identiteta i rodnih ideologija.
Ja i dalje ne kontam o cemu je knjiga? :)
Pročitah cijeli tekst ne bi li našao jednu rečenicu koja objašnjava o čemu se tu uopšte radi, i ne nađoh je!
ŠTA je TOKSIČNA MUŠKOST? Ako si muškarac koji je uspješan, držiš do sebe u svakom smislu, zarađuješ dobro i ne trpiš "sr*nja" ženskog spola i prosječne fuf*ce ne idealiziraš TOKSIČAN si HAHAH (svaka čast ženama koje drže do sebe, vole muškarca i ne gledaju ga kao bankomat i statusni simbol)
Ima i muskaraca koji ne drze do sebe, koji su muske kurve i koji gledaju na zenu koja ima kao na bankomat. Pun ih grad. Trust me.
Fbuser160 nije stvar da li ima takvih tipova osobe kod muškaraca,naravno da ima ali uvijek je takav tip preovladavao kod žena to ne možeš reći da nije tako.Nikola u suštini govori da je normalno i moderno da ti pustiš da ti žena bude hajvan i radi šta hoće a da usput njene zabrane i kontrolisanje tvoga života je sasvim normalno i nemaš pravo da se buniš jer je ona uvijek u pravu.
Poglavlje 1: stanoviti pjevac sevdalinke.
Ja šta god da napišem neće valjati :(
Molimo i jednu knjigu o toksičnoj derpe zajednici
why are you gay?
*geh
slabo ćeš to nekom u ovoj divljini objasnit.
KOJA FIČKA FEDERSKA I UVLAKIVAČ FUJJJJJJJJJJJJJJJ ODRON
Why?
Stop muškarčinama.
N1 je strana privatna televizija, koja promovira strane interese u BiH. Zalosno je to sto nase gledateljstvo ne razmislja o tome.
Tema je u svijetu prevazidjena prije 50 godina, odavno o ovome sve vazno napisano i receno. I sta ovom momku, protiv koga nemam nista protiv, daje naucne kompetencije da pise o tomi za koju je potrebno ipak neko drugo znanje. Postajemo drustvo u kome je svako sve, zato valda i umiremo od virusa i bez vakcina jer oni koji treba najvise da doprinesu suzbijanju virusa, ozbiljni virolozi i ljekari, se nista i ne pitaju.
U svijetu jos nije ta tema prevazidjena, a posto u Bosni sve kasni po 50 godina pa i vrijeme je da pricamo o toxic masculinity. Vrijeme je da se muskarci i ovdje suoce sa svojim misoginizmom.
Samo serijat
Dobar ovaj kad vodi dnevnik stalo se smije...
Pa, korištenje termina "toksičan" ni nije najsretniji...Odmah me asocira na "kockaste glave", bahate vozače mahom audija itd. Prikladnija, a izvorna domaća riječ je PAPAK...Papak nije seljak kako se često tumači, izvorno to je osoba kojoj je na prvom mjestu uvijek/i u svakoj situaciji JA pa JA...Ego koji gazi sve pred sobom, preko svih do njihove lične "slobode"?!!!
Jebi me i moju ženu ako 20 ljudi u BiH ovo pročita