{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Projekcija filma "Danilo Kiš - uspomene i sjećanja"

F
4.2.2010. u 17:52
0
1
Projekcija filma "Danilo Kiš - uspomene i sjećanja"
0
Projekcija filma "Danilo Kiš - uspomene i sjećanja"
Danilo Kiš
Jevrejsko kulturno-prosvjetno i humanitarno društvo "La Benevolencija" i Srpsko kulturno prosvjetno društvo "Prosvjeta", u saradnji s Jevrejskom opštinom u Sarajevu, organizirat će 8. februara u Jevrejskoj opštini filmsku projekciju posvećenu uspomeni na istaknutog pisca Danila Kiša povodom 20. godišnjice njegove smrti.
U TV filmu "Danilo Koš - uspomene i sjećanja" o Kišu se iz sadašnje vremenske perspektive i novog ugla sagledava život i ostavština za srpsku i jevrejsku književnost jednog od najznačajnijih stvaralaca druge polovine dvadesetog vijeka.

Osnovicu filma čine iskazi prijatelja, savremenika, poznavalaca njegovih dijela iz raznih generacija, pisci sa kojima se Kiš susretao prilikom boravka u Francuskoj, na putovanjima i prigodnim manifestacijama, izdavači i prevodioci.

Iskazima i odlomcima iz intervjua sa piscem, sačuvanim u Programskom arhivu RTS-a, u ovom dokumentarnom filmu moći će se vidjeti i čuti "živog" pisca, a insertom iz filma "Goli život" prikazati poslednji Kišov medijski nastup.

Film je protkan odlomcima iz proze Danila Kiša, koje izgovara glumac Miki Manojlović.

Scenario i režiju potpisuje Dragomir Zupanc.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: