{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Profesionalna škola glume sa Gordanom Boban od novembra u iMTM-u

1.10.2015. u 17:01
14
5
Profesionalna škola glume sa Gordanom Boban od novembra u iMTM-u
14
Kao rezultat uspješne saradnje na mjuziklu "Prljavi ples" sa renomiranom bh. glumicom Gordanom Boban, Institut za muziku, teatar i multimediju pokreće školu glume, koja sa radom počinje u novembru 2015. godine.
Kroz jednosatne časove na sedmičnoj osnovi nastava će obuhvatiti vježbe glume, glumačku improvizaciju, dikciju, ponašanje i govor pred kamerom, govor tijela, glumački pokret, izradu glumačke uloge i rad na scenariju za predstave.

Svi prijavljeni kandidati će biti pozvani na kraći intervju/audiciju za koju je potrebno spremiti priču, recitaciju ili monolog, a pravo prijave imaju svi kandidati iznad 18 godina.

Kandidati koji uspješno završe školu glume iMTMa će biti spremni za prijemni ispit za upis na glumačke akademije, a najbolji kandidati će imati priliku biti dio profesionalnih pozorišnih produkcija Instituta MTM, mjuzikla "Footloose" i "Prljavi ples", kao i budućih pozorišnih produkcija.

Pored redovne nastave svi polaznici škole će moći besplatno gledati predstave na repertoaru Drame Narodnog pozorišta Sarajevo. Po završetku škole svim polaznicima će biti uručen iMTM Certifikat.

Upis je u toku, a prijave se primaju putem e-maila [email protected] ili putem telefona 062 559 862.

Glumica Gordana Boban Akademiju scenskih umjetnosti završila je u Sarajevu u klasi prof. Bore Stjepanovića. Nastupala je na najpoznatijim svjetskim festivalima, te igrala u nekoliko domaćih filmskih i televizijskih ostvarenja. Akademsko obrazovanje dramske umjetnice stiče na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. Značajnije uloge u dramskim predstavama "Tetoviranom pozorištu", "Ženski turbofolk bend" i "Mjesečevoj predstavi", te u filmovima "Gori vatra" (2002.), "Nafaka" (2006.) i drugi. Dobitnica je niza nagrada za glavnu žensku ulogu među kojima je i nagrada za glumicu godine BH radija 1 2008. godine. Članica je glumačkog ansambla Kamernog teatra 55 u Sarajevu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: