Kultura
0

Prijedorsko pozorište - brend ovog grada

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Pozorište "Prijedor" je brend ovog grada koji je to postao zahvaljujući projektima koji se mogu mjeriti sa najvišim dostignućima u pozorišnoj umjetnosti, izjavio je danas načelnik opštine Marko Pavić nakon novogodišnjeg prijema za predstavnike ove kulturne ustanove.

"Ovo sretanje je i svojevrsno priznanje glumcima i rukovodstvu Pozorišta za njihov rad i zato što ime Prijedora dostojno prezentuju u BiH i drugim zemljama", kazao je Pavić, čestitajući im novogodišnje i božićne praznike.

Direktor prijedorskog Pozorišta Zoran Baroš rekao je da su izuzetno zadovoljni ovom godinom na kojoj su bili na Festivalu pozorišta BiH u Jajcu, Međunarodnom festivalu "Dani komedije Makedonije", te na više drugih festivala u Republici Srpskoj i BiH.  

"Predstavom 'Grobnica za Borisa Davidoviča' učestvovaćemo u zvaničnoj konkurenciji na 26. festivalu Sarajevska zima", najavio je Baroš.

Glumica Mirela Predojević rekla je da je ova pozorišna kuća, zahvaljujući, prvenstveno, finansijskoj podršci opštine, uradila mnoga velika ostvarenja izdvajajući predstavu "Grobnica za Borisa Davidoviča" kojom su otvorili ovogodišnju pozorišnu sezonu.

Za funkcionisanje Pozorišta "Prijedor" u 2010. godini u opštinskom budžetu planirano je oko 600.000 KM, a ova suma jednaka je ovogodišnjem budžetu ove ustanove.