Kultura
0

"Priče o ljubavi": Nakon Sarajeva, izložba Rikarda Druškića i u Mostaru

Klix.ba
Samostalna izložba umjetnika Rikarda Druškića pod nazivom "Priče o ljubavi/Tales of Love" će nakon sarajevske Galerije Boris Smoje biti otvorena i u Mostaru.

Izložba u Mostaru će biti otvorena 15. septembra u 20 sati u SPKD Prosvjeta - Ćorovića kuća, a moći će se pogledati do 20. septembra 2014. godine

Rikardo Druškić je rođen 1990. godine u Sarajevu. Likovnom umjetnošću se bavi pet godina, a njegovi radovi su na području BiH do sada bili izloženi u galeriji Collegium Artisticum, te na kolektivnim izložbama na projektima “YAGE” i “Kolektiv Kreativa”. Trenutno je 20 njegovih radova izloženo u Los Angelesu, u LACDA (Los Angeles Center for Digital Arts).

U aprilu ove godine njegov rad "Madness Continues" izabran je za jedan od 60 radova u konkurenciji za glavnu nagradu na Međunarodnom umjetničkom takmičenju u Tajvanu, najprestižnijem likovnom takmičenju na području Azije. Na takmičenju je bilo prijavljeno ukupno 3.017 radova iz 70 zemalja širom svijeta.

Njegovi radovi "Madness continues" i "Flerting with the depth" su bili prezentovani na čuvenom Times Squareu u New Yorku u julu ove godine.

Izložba u Mostaru je organizirana u sklopu projekta Omladinski klub Prosvjeta, a koji je omogućila velikodušna podrška američkog naroda putem Američke ambasade u Sarajevu.