{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Priča sa istočne strane" vas vodi do londonske podzemne željeznice

17.1.2014. u 13:16
0
1
"Priča sa istočne strane" vas vodi do londonske podzemne željeznice
0
"Priča sa istočne strane" vas vodi do londonske podzemne željeznice
U subotu, 18. januara, u 20 sati na sceni Sarajevskog ratnog teatra, publika će imati priliku pogledati predstavu "Priča sa istočne strane" autora Darka Lukića.
U drami "Priča sa istočne strane" zatičemo dva lika, Selmu i Denisa, nekadašnje školske kolege iz Sarajeva, u Londonu "toj ogromnoj varoši čiji je zagrljaj bio smrtonosan za toliko ljudi i žena" (Crnjanski), tačnije u slučajnom susretu u vagonu londonske podzemne željeznice i u različita vremena u mašti protagonista ove duodrame, "kroz nevrijeme dva izgubljena života od 1991. do 2001."

U nepretencioznom, ali vrlo rafiniranom dramskom tkanju, kroz devet varijacija susreta, Lukić nam na scenu izvodi likove koji su "pomalo živi", "pomalo mrtvi", "podosta izgubljeni", koji ne žive, nego "borave" u Londonu i koji, bježeći od rata, zapravo, bježe i od samih sebe i, na taj način, gradeći između sebe nepremostive zidove nesporazuma, egzistencijalno postaju stranci.

Režiju predstave "Priča sa istočne strane" potpisuje Aida Bukvić, a u predstavi igraju: Snežana Vidović i Sead Pandur. Predstava je relazirana u koprodukciji Bosansog narodnog pozorišta Zenica i Sarajevskog ratnog teatara SARTR.

Svi zainteresirani ulaznice mogu rezervisati rezervisati na broj telefona 033/664-070 ili slanjem poruke u inbog Facebook stranice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: