U SARTR-u
12

Premijerom predstave "We are born naked and the rest is…" počeo program Scena MESS

Klix.ba
Foto: K. S./Klix.ba
(Foto: K. S./Klix.ba)
U punoj sali Sarajevskog ratnog teatra (SARTR) sinoć je održana premijera predstave "We are born naked and the rest is…" reditelja Floriana Fischera.

"Nakon što sam imao priliku iskusiti rad sa fantastičnom ekipom umjetnika i umjetnica iz Bosne i Hercegovine, oduševljen sam i prilikom da se upoznam sa sarajevskom publikom koja je zaista odlično reagovala na predstavu. Nadam se da će i večeras na repriznom igranju sala biti puna i da će tako predstava krenuti na svoje uspješno putovanje", istakao je reditelj Florian Fischer.

Ova kolaž predstava nastala je u koprodukciji Scene MESS i Sarajevskog ratnog teatra i kritički preispituje ulogu porodice u društvu i kontekstu odrastanja djeteta.

"Šta je u srži porodice, šta poslije porodice, šta je u njenoj podsvijesti, koje tajne skriva i na koji način učestvuje na raznim ravnima ljudskog iskustva? Pitanja su na koja odgovore daje ovaj komad", saopćeno je ranije iz SARTR-a.

Uloge u predstavi ostvarili su Snežana Bogićević, Adi Hrustemović, Tina Keserović, Jasenko Pašić i Maja Salkić. Uživo su slikali Armin Zimić, Alen Ramčević, Vedran Poričanin i Benjamin Čengić.

Prva repriza ove predstave bit će odigrana 12. aprila od 20 sati. Cijena ulaznice iznosi 15 KM, a možete ih rezervisati pozivom na 033 664 070 ili slanjem poruke u inbox Facebook stranice SARTR-a.