|

Premijera prvog bh. dokumentarno-igranog dječijeg filma "Mit o Bosni i Hercegovini"

Premijera prvog bh. dokumentarno-igranog dječijeg filma "Mit o Bosni i Hercegovini"
165
Klix.ba
12.6.2013. u 14:51
0
komentara
165

dijeljenja
Prvi bosanskohercegovački dječiji dokumentarno-igrani film "Mit o Bosni i Hercegocvini" će biti prikazan 15. juna na svečanoj premijeri u multiplex kinu Cinema City.
Prvi dječiji dokumentarno-igrani film "Mit o Bosni i Hercegovini" je rezultat rada trideset polaznika - autora od sedam do 14 godina Malog Magacin Kabarea (MMK) koji su sa edukatorima Zanom Marjanović, Sašom Peševskim, Sanelom Krsmanović i Adisom Vatreš pripremili u drugom semestru rada MMK "Radionica kreativnosti i mašte".

Film čiji scenarij je jedinstven i rezultat je isključivo dječije mašte, premijerno će biti predstavljen sarajevskoj publici 15. juna u multiplex kinu Cinema City, a već sada se može pogledati najavni trailer koji je predstavljen za manje od mjesec dana nakon završetka snimanja igranih scena. Premijeru filma pratit će i članovi Radionice gitare Malog Magacin Kabarea koji će kratkim koncertom predstaviti svoj rad u prethodnom semestru.

Sve vezano uz film "Mit o Bosni i Hercegovini", od scenarija, preko kostima do plakata filma, je isključivo rad mladih autora što ovom filmu daje dodatnu vrijednost i zasigurno će obogatiti bosanskohercegovačku kulturnu scenu.

Projekat Mali Magacin Kabare čine ciklusi radionica Udruženja Magacin Kabare koji uključuju Radionicu gitare i muzike i Radionicu kreativnosti i mašte za djecu uzrasta od 6 do 14 godina. Radionica kreativnosti i mašte podijeljena je na četiri ciklusa od kojih svaki obrađuje drugačiji medij kroz dva semestra – teatar, film/dokumentarni film, mjuzikl/kabare i ciklus slobodnog izbora medija kojim će se polaznik baviti tokom radionice.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.