{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Premijera predstave "Samo da ne pucaju" 3. maja u BNP Zenica

Klix.ba
2.5.2018. u 12:36
7
1
Premijera predstave "Samo da ne pucaju" 3. maja u BNP Zenica
7
Premijera predstave "Samo da ne pucaju" 3. maja u BNP Zenica
Predstava "Hauptsache sie Schiessen Nicht" (Samo da ne pucaju) reditelja Moritza Sauera bit će održana u četvrtak, 3. maja, na sceni Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici.
Predstava je nastala u koprodukciji Scene MESS, Maxim Gorki teatra iz Berlina i Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici, a autorski je projekt Vernese Berbo i Moritza Sauera. U predstavi su korišteni tekstovi iz romana "Abeceda rata" autorice Vernese Berbo i transkripti razgovora obavljenih sa građanima i građankama Bosne i Hercegovine.

U predstavi 'Samo da ne pucaju', mladi, strani autor i autorica pokušavaju sabrati glasove rata i zemlje koja je iz tog rata nastala. Šta znači Bosankama i Bosancima krivica, osveta i pomirenje? Iako niko ne želi više biti žrtva u sadašnjosti, puno je onih koji bi rado da su bili žrtve u prošlosti. Kada i kako je pričati o doživljenom moguće, potrebno i ispravno i kako o tome ispričati svojoj djeci?

Predstava će, nakon premijernog izvođenja, imati reprizno igranje u petak, 4. maja, u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici, u 19.30, te u subotu u Sarajevu, 5. maja, u Kamernom teatru 55, sa početkom u 20 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: