Putujući teatar Hasije Borić
0

Premijera dječije predstave "Medo Winnie zvani Pooh"

Sarajevo-x.com
Foto: Nino Maričić
Foto: Nino Maričić
Premijera predstave "Medo Winnie zvani Pooh" u realizaciji Putujućeg teatra Hasije Borić će se održati 9. juna u 12:00 sati u Narodnom pozorištu u Sarajevu.

Ovo je već poznata i djeci vrlo draga priča o dogodovštinama mede Winnieja i njegovih prijatelja.

Teatar želi da djeci BiH pruži priliku da se prisjete lika mede i da na primjeru prijateljstva koje sklapa sa različitim životinjama uče o toleranciji i prihvatanju drugih i drugačijih. U režiji ove predstave posebna pažnja je posvećena odnosu prema drugima na primjeru dva kengura koji dolaze u šumu, u potpuno nepoznat prostor i po prvi put u životu se susreću sa drugim životinjama. Prvi susret je izazvao nesuglasice, ali vremenom likovi (šumske životinje) upoznaju kengure i prihvataju ih kao ravnopravne članove svoje družine. Cilj predstave jeste promicanje ideje tolerancije i suživota među najmlađom publikom.

Režija i dramatizacija predstave djelo je Hasije Borić, songovi Mileta Stojića, a glume: Senad Alihodžić, Izudin Bajrović, Ejla Bavčić, Edhem Husić, Belma Lizde-Kurt i Slaven Vidak.

Scenografiju je priredio Ismet Berbić, kostime Dženita Huseinović, a realizaciju predstave omogućila je Evropska komisija u BiH.