{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstavljen priručnik za mršavljenje, poznatiji kao "UN dijeta"

F
19.4.2007. u 15:38
0
0
Predstavljen priručnik za mršavljenje, poznatiji kao "UN dijeta"
0
Predstavljen priručnik za mršavljenje, poznatiji kao "UN dijeta"
Nakon što je ostvarila ogroman uspjeh u Sloveniji i Hrvatskoj, knjiga “90-dnevna dijeta”, poznatija kao “UN dijeta”, stigla je i u Bosnu u Hercegovinu.
Ekskluzivni distributer za našu zemlju je Trgovačko-knjižarsko društvo "Šahipašić" koje je danas u Sarajevu u okviru 19. međunarodnog sajma knjiga i učila organiziralo njeno predstavljanje.

Autorice ovog priručnika za mršavljenje Mojca Poljanšek i Breda Hrobat nisu ni sanjale kakvu će popularnost “90-dnevna dijeta” postići. Riječ je zapravo o praktičnoj knjizi recepata, koju su mnogi okarakterizirali kao vrlo uspješnu.

Temeljni princip dijete je prehrana po tačno određenom rasporedu dana, ali i u raspoređivanju namirnica u određene skupine. Koncipirana je tako da se tokom 90 dana izmjenjuju četiri različita dana koja su nazvana po karakterističnom nutrijentu određene namirnice.

Njen popularni naziv “UN dijeta” nema veze sa svjetskom organizacijom. Naziv je izveden iz engleske riječi "undiet", što znači ne-dijeta.

-Knjigu imate pred sobom. Sada je temeljito pročitajte i provjerite vašu spremnost , a potom recite: 'Sutra započinjem i ovaj put ću ustrajati do cilja' napisale su autorice u predgovoru ovog priručnika.

One su danas na predstavljanju u Sarajevu pojasnile da 90-dnevna dijeta nije medicinska, nego iskustvena dijeta. U svijetu postoji veliki broj dijeta, ali su autorice u toku svog istraživanja imale na umu ono što je dobro za tijelo i što će imati pozitivan učinak na zdravlje čovjeka.

Poljanšek i Hrobat su naglasile kako ova dijeta nije popularna samo među ženama. Sve je više muškaraca primjenjuje i to veoma uspješno. Ipak, najbolji efekt postižu parovi, jer mogu zajednički pripremati hranu.

Brojne su se poznate javne ličnosti iz Slovenije i Hrvatske opredijelile za ovu dijetu i učinci su senzacionalni. Očekuje se da će sličan uspjeh “UN dijeta” postići i u našoj zemlji. To pokazuje i veliki broj zainteresiranih koji su prisustvovali predstavljanju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: