Gostovanje
13

Predstava "Zrenjanin" Borisa Liješevića 12. maja na sceni SARTR-a

Klix.ba
U subotu, 12. maja, u 20 sati na sceni Sarajevskog ratnog teatra gostuje predstava "Zrenjanin" Narodnog pozorišta "Toša Jovanović". Autor teksta je Igor Štiks, a režiju potpisuje Boris Liješević.

U predstavi igraju Dejan Karlečik, Milan Kolak, Jovan Torački, Edit Miškeljin, Sanja Radišić, Stefan Juanin i Milan Vuković.

"Ova predstava pokušava da shvati šta nam se to dogodilo i kako da sadašnjost ne prihvatimo kao sudbinu. Ne uzimajući nijedan konkretan primjer, niti konkretan grad, predstava traži uzrok i matricu propadanja i u centar zbivanja dovodi do jučer izgubljenog, a danas već pobunjenog čovjeka. Ako borba donosi još veće stradanje - treba li se i onda boriti? Možemo li se ne boriti kada je borba jedini dokaz da smo živi i ima zavodljivi ukus i miris revolucije? Kao i Ljubav bez granica, o kojoj također govori ova drama. Jer pobuna je uvek transgresija: politička, društvena, emotivna i seksualna. Neizbježna je kad dođe spoznaja i pređe se tačka nepovrata.", rekao je reditelj Boris Liješević.

Na 68. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine predstava "Zrenjanin" proglašena je za najbolju, a glumac Dejan Karlečik nagrađen je za najbolju mušku ulogu.

Ulaznice možete rezervisati pozivom na broj 033 664 070 ili slanjem poruke u inbox Facebook stranice SARTR-a.