Ne propustite
0

Predstava "Sunce tuđeg neba" Dragana Marinkovića sutra u Tuzli

Klix.ba
Dragan Marinković Maca sutra će izvesti svoju hit predstavu "Sunce tuđeg neba" pred Tuzlanskom publikom.

Predstava koja je mnoge nasmijala do suza izvedena je jučer u Živinicama, te će biti održana i večeras u BKC-u Tuzla sutra u 20 sati.

U predstavi "Sunce tuđeg neba" Marinković tumači lik "višenacionalnog i multikulturalnog" junaka koji se kao takav našao u situaciji da luta svijetom tražeći svoje nebo, svoj novi spas.

U pokušaju da se prilagodi novoj sredini, junak ove predstave prolazi kroz mnoštvo situacija i stanja koje idu od euforičnog oduševljenja do nervoze i bijesa. Konstantno upoređuje svoj novi dom s onim koji je ostavio iza sebe, donoseći zaključke koji će biti obojene zdravim humorom.

Riječ je o tragikomediji koja opisuje duh vremena koji je iza nas, ali nas i dalje pogađa na nivou posljedica prošlosti. Ovaj satirični komad obuhvata različita mjesta, vrijeme i uspon civilizacije s krajem dvadesetog vijeka gdje se provlači još uvijek aktuelno pitanje otići ili ostati?

Osim toga, Maca će se pojaviti i u Domu kulture u Srebreniku, gdje će nastupiti 20. aprila u 20 sati, a publiku će počastiti stand up komedijom "Macaglu".