{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstava "Prst" o poziciji žene u savremenom društvu na sceni SARTR-a

14.2.2018. u 14:45
0
2
Predstava "Prst" o poziciji žene u savremenom društvu na sceni SARTR-a
0
Predstava "Prst" kosovske autorice Doruntine Bashare, a u režiji Sabrine Begović-Ćorić bit će izvedena na sceni Sarajevskog ratnog teatra (SARTR) u subotu, 17. februara s početkom u 20 sati.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
"'Prst' se smatra jednim od najboljih savremenih društveno-angažiranih tekstova napisanih u našoj regiji. Sama priča nije vezana isključivo za Kosovo, već za cijeli prostor Balkana, a njena univerzalnost komunicira i dalje te se odnosi na aktualno pitanje pozicije žena u suvremenom društvu", saopćeno je iz SARTR-a.

U kontekstu novije historije i patrijarhalnih odnosa, ova predstava na veoma uvjerljiv način prikazuje život dvije žene, svekrve i snahe, koje ne mogu više živjeti skupa, ali ni jedna bez druge. Predstava budi emocije, a također i prepoznavanje jer su odnosi rivalstva i međusobnih optuživanja svekrve i snahe, neovisno od njihove specifične situacije, tipični za šire prostore Balkana. U priči bez patetike, sa suptilnom dozom humora i ironije i tačnom psihološkom slikom likova fantastiča ženska ekipa napravila je predstavu koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

U predstavi igraju: Selma Alispahić, Amila Terzimehić i Ana-Mia Milić.

Predstava "Prst" realizirana je u produkciji Sarajevskog ratnog teatra uz podršku Američke ambasade u Sarajevu – Odnosi sa javnošću SAD, te u partnerstvu sa forumZFD u BiH (Civilna Mirovna Služba) i Fondacijom Publika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: