13. juna u 20 sati
0

Predstava "Mjera za mjeru" ponovo na sceni SARTR-a

N. O.
Na sceni Sarajevskog ratnog teatra SARTR u četvrtak, 13. juna sa početkom u 20 sati, bit će ponovo odigrana predstava "Mjera za mjeru" rađena prema drami Williama Shakespeare, a u režiji Mirka Radonjića.

Radnja predstave "Mjera za mjeru" smještena je u Beč u kom je početkom 17. vijeka došlo do zloupotrebe moći. Skoro pola vijeka kasnije, žrtve su odlučile prijaviti taj slučaj. A Likovi koji zauzimaju manji prostor u ovoj drami, u predstavi dobijaju priliku da svjedoče o svojim i tuđim nedaćama.

Prema riječima dramaturginje predstave Nejre Babić odnos radnje predstave i današnje percepcije etike postavlja se preko pitanja "Preko čije grbače se stavljaju i mjere moralna načela? Ko je moralan, a ko bludan? Ko će biti kažnjen, a ko proći nekažnjeno? A to su samo neka od pitanja koja Šekspirov komad postavlja glede morala, a koja su nama poslužila da propitamo sopstveni odnos prema etici danas i ovdje".

U predstavi igraju: Snežana Bogićević, Ana Mia Karić, Adnan Kreso, Hana Zrno, Kemal Rizvanović, Matea Mavrak, Faruk Hajdarević i Emir Fejzić.

Autorski tim predstave čine: dramaturgija Nejra Babić, kostimografija Lina Leković, muzika, Hanan Hadžajlić.

Rezervacije ulaznica mogu se izvršiti putem Emaila [email protected] ili na telefone 033 664 070 i 061 850 745