21. i 30. marta
40

Predstava "Jedvanosimsoboakalomistobo" ponovo na sceni SARTR-a

Klix.ba
Publika Sarajevskog ratnog teatra (SARTR) 21. i 30. marta s početkom u 20 sati ponovo može pogledati predstavu "Jedvanosimsoboakalomistobo". Autori teksta su Nejra Babić i Aleš Kurt, koji je ujedno i reditelj predstave.

Izvođenje koje će biti upriličeno 30. marta je humanitarnog karaktera, a sav prihod od prodaje ulaznica namjenjen je za liječenje reditelja Bekima Lumija iz Prištine. Osim toga, predstava će 30. marta biti titlovana na engleski jezik.

Mogućnost učestvovanja u humanitarnoj akciji moguće je ostvariti i putem linka: https://www.gofundme.com/perbekimin.

"Ova režija je nastavak rada na prožimanju drevnog i današnjeg. Radi se o socijalnoj komediji, a ona je po svojoj suštini crna, s tim što ova nije baš crna, nego više tamno siva. Smatram da teatar treba da bude socijalno angažiran i da se zaista bavi problemima društva koji nam najviše smetaju da živimo. Pa eto, ova predstava se upravo bavi takvom tematikom. Pored toga ona je u potpunosti uronjena u teatarske kodove od antičkog doba do danas. Nije nam namjera bila da bilo kome ugađamo. Više smo tu da potaknemo na dobro. Da poučimo. I zabavimo. Ako se to još može", rekao je Aleš Kurt.

U predstavi igraju: Maja Salkić, Mirela Lambić, Ana Mia Milić, Alban Ukaj, Sead Pandur, Jasenko Pašić, Adnan Kreso, Davor Sabo, Saša Krmpotić i Lejla Čaušević k.g. Dramaturgiju potpisuje Dubravka Zrnčić-Kulenović i Nejra Babić.

Kostimografiju potpisuje Melisa Musić Ajkunić, a scenografiju Vedran Hrustanović. Muziku za predstavu su radili Damir Nevesinjac i Basheskia.

Predstava je realizirana u okviru projekta "Kofer za sjećanja" Studija lutkarstva Sarajevo kojeg podržava Vlada Švicarske.

Cijena ulaznica iznosi 10 KM, a rezervacije možete obaviti pozivom na broj 033 664 070 ili slanjem poruke u inbox Facebook stranice SARTR-a. Za studente i penzionere omogućen je popust.