|

Predstava "Brašno u venama" u subotu na sceni Sarajevskog ratnog teatra

Predstava "Brašno u venama" u subotu na sceni Sarajevskog ratnog teatra
37
Klix.ba
16.12.2015. u 08:11
1
komentara
37

dijeljenja
1/5
2/5
3/5
4/5
5/5
Predstava, u režiji Borisa Liješevića, rađena prema tekstu Igora Štiksa “Brašno u venama“ ponovo će biti izvedena u subotu, 19. decembra u Sarajevskom ratnom teatru u 20 sati.
Nakon izvođenja pred sarajevskom publikom predstava gostuje u Crnogorskom narodnom pozorištu u Podgorici u ponedjeljak, 21. decembra.

"Brašno u venama" je predstava o porodici koju je rat rasuo po svijetu, a koja se poslije više od 20 godina susreće u jednom gradu, jednom stanu, jednoj noći. Ovo je ujedno i praizvedba teksta koji govori o emocionalnom i ideološkom jazu generacija i suočavanjem sa prošlošću kao bitnim segmentom budućeg života. Drama povratka, susreta, progovaranja, krivice, prevazilaženja, raspleta i pomirenja.

Uloge u predstavi ostvaruju Miki Trifunov, Kaća Dorić, Izudin Bajrović, Admir Glamočak, Selma Alispahić i Jasenko Pašić. Dramaturgiju predstave potpisuje Dubravka Zrnčić-Kulenović, scenografiju Vedran Hrustanović, kostimografiju Lejla Hodžić, dok je autor muzike Duško Šegvić. Produkciju predstave potpisuju Sarajevski ratni teatar i Internacionalni teatarski festival MESS – Scena MESS.

Na ovogodišnjem Internacionalnom teatarskom festivalu MESS ova predstava osvojila je dvije nagrade: Nagradu Zlatni lovorov vijenac za najbolje glumačko ostvarenje koja je pripala glumici Kaći Dorić i nagradu „Magazina Dani“ – „Hrabri Novi svijet“. Također, predstava je osvojila dvije nagrade na XXXII susretima pozorišta/kazališta Brčko: Grand Prix za najbolju glumicu dobila je Kaća Dorić i nagradu za najbolji dramski tekst bh. savremenog pisca dobio je Igor Štiks i osvojio statuu Zlatno pero.

Ulaznice za predstavu se mogu rezervisati svakog radnog dana od 10 do 16 sati putem telefona 033 664 070 ili tokom vikenda pozivom na broj 064 4 168 148. Cijena iznosi 10KM, a omogućen je popust za učenike, studente i penzionere.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...