|

Pet predstava do kraja mjeseca na novembarskom repertoaru scene MESS

Pet predstava do kraja mjeseca na novembarskom repertoaru scene MESS
0
Klix.ba
11.11.2015. u 15:30
0
komentara
0

dijeljenja
1/6 Iz predstave Brašno u venama
2/6 Iz predstave Aveti
3/6 Iz predstave Gospodin jastuk
4/6 Iz predstave Koncert ptica
5/6 Iz predstave Mali mi je ovaj grob
6/6
Novembarski repertoar Scene MESS, publici će do kraja mjeseca predstaviti pet predstava nastalih u koprodukciji sa domaćim i evropskim teatrima.
Sa ukupno sedam igranja, predstave će biti izvedene u Sarajevskom ratnom teatru, Bitef teatru, Kamernom teatru 55, Pozorištu mladih Sarajevo, te na 32. Kazališnim susretima u Brčkom.

Repertoar će se nastaviti već danas, 11. novembra u Pozorištu mladih u 20 sati igranjem predstave "Gospodin jastuk".

Nakon današnje predstave, publika će imati priliku pogledati nova igranja predstava "Brašno u venama" i "Koncert ptica" koje će biti izvedene u utorak, 17. novembra, te blok igranje komada "Mali mi je ovaj grob" 20. i 21. novembra, dok posebnu pažnju javnosti privlači igranje predstave Andreja Nosova "Aveti", koje je zakazano za srijedu, 18. novembar u 20 sati.

Predstava "Aveti" nastala je u koprodukciji Hartefakt fonda, festivala Grad Teatra iz Budve, Bitef teatra iz Beograda i Scene MESS te uz podršku Ovation BBDO.

Nakon veoma uspješnog gostovanja na Međunarodnom festivalu glumca u Nikšiću na kojem je Admir Glamočak osvojio Grand prix nagradu za najbolju mušku ulogu, a Kaća Dorić Grand prix nagradu za najbolju epizodnu žensku ulogu, Brašno u venama" će gostovati i na 32. Kazališnim susretima u Brčkom. Igranje predstave je zakazano za utorak, 24. novembar u 20 sati.

Više o aktivnostima Scene MESS možete pronaći na Mess.ba.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.