{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstava Big sister: Ćiro Blažević pozirao sa glumicama

7.5.2014. u 20:23
22
24
Predstava Big sister: Ćiro Blažević pozirao sa glumicama
22
Narodno pozorište Tuzla i Satirično kazalište Kerempuh iz Zagreba privode kraju realizaciju koprodukcijske predstave "Big sister", čija će premijera biti 15. maja, a prva i druga repriza 17. i 18. maja u Tuzli.
Predstava je nastala po trećoj knjizi Milene Vlaović, "Rašeljka i druge žene", a u kojoj se opisuju sudbine žena udatih za nogometaše. Režija i dramatizacija predstave povjerena je reditelju Jasminu Durakoviću, dok saradničku ekipu sačinjavaju Jusuf Hadžifejzović (scenograf), Lana Lončarević (kostimograf) i Sejo Sexon (kompozitor).

Nakon današnje probe u Narodnom pozorištu Tuzla, glumice i glumci su prisustvovali foto sessionu na stadionu Tušanj zajedno sa trenerom Slobode Miroslavom Ćirom Blaževićem, koji je svojim angažmanom dao podršku ovom svojevrsnom pozorišnom spektaklu. Fotografije i video materijal snimljeni danas na Tušnju koristit će se u predstavi.

Blažević je uživao u druženju sa glumicama Miom Begović, Vanesom Glođo, Ivanom Perkunić, Džanom Džanić, Ninom Terzić i Alisom Brkić, a svoje bogato nogometno iskustvo prezentovao je glumcima Edisu Žiliću i Nedimu Malkočeviću.

Osim pomenutih glumaca u predstavi će se pojaviti glumci Nermin Omić, Tarik Filipović i Ademir Hogić.

Nakon majske tuzlanske premijere, predstava "Big Sister" će se zagrebačkoj publici predstaviti u junu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: