{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Predstava "Ay, Carmela" u SARTR-u povodom petnaest godina igranja

F
10.3.2014. u 14:00
0
0
Predstava "Ay, Carmela" u SARTR-u povodom petnaest godina igranja
0
Predstava "Ay, Carmela" u SARTR-u povodom petnaest godina igranja
Publika Sarajevskog ratnog teatra SARTR imat će priliku u utorak, 11. marta, pogledati kultnu predstavu "Ay, Carmela" koja će biti izvedena povodom 15 godina igranja na sceni ovog teatra, a ovaj put u okviru programa Festivala "Sarajevska zima".
Ovo je ujedno i najuspješnija predstava Sarajevskog ratnog teatra i do sada je imala više od 210 izvođenja i oko 80 gostovanja u BiH, ali i zemljama diljem Evrope.

"Ay, Carmela" je priča o glumačkom i ljubavnom paru (Carmeli i Paulinu), o glumcima, histrionima, zabavljačima, varjetetskim umjetnicima koji su u okolnostima španskog građanskog rata primorani igrati predstavu kao posljednju milost za vojnike, ratne zarobljenike koje fašisti sutradan namjeravaju streljati.

Predstava je intimna i sentimentalna kronika sjećanja, te srdačna počast umjetničkoj časti i dostojanstvu, ljudskosti i moralnoj kvaliteti kolektivne antifašističke svijesti.

Na repertoaru Sarajevskog ratnog teatra se nalazi od 1999. godine i obilazeći teatarske scene u BiH, kao i na prostoru gotovo cijele Evrope, slavi sjajnu partnersku igru Selme Alispahić i Dragana Jovičića koji afirmiraju sve vrijednosti glumca, ali i vitalitet i neprolaznost teatarske umjetnosti.

U predstavi igraju Selma Alispahić (Carmela), Dragan Jovičić (Paulino) i Jasenko Pašić (Gustavet), saopćeno je iz SARTR-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: