|

Predstava "Ay, Carmela" na repertoaru SARTR-a i u 2014. godini

Predstava "Ay, Carmela" na repertoaru SARTR-a i u 2014. godini
1
F
FENA
9.1.2014. u 12:03
1
komentara
1

dijeljenja
Predstava "Ay, Carmela" na repertoaru SARTR-a i u 2014. godini
Na sceni Sarajevskog ratnog teatra SARTR ponovo se igra predstava "Ay, Carmela" u subotu, 11. januara s početkom u 20h i to po 209. put.
"Ay, Carmela" je najuspješnija predstava Sarajevskog ratnog teatra i do sada je imala 208 izvođenja i oko 80 gostovanja u Bosni i Hercegovini, ali i zemljama diljem Evrope.

"Ay, Carmela" je priča o glumačkom i ljubavnom paru ( Carmeli i Paulinu), o glumcima, histrionima, zabavljačima, varjetetskim umjetnicima koji su u okolnostima španskog građanskog rata primorani igrati predstavu kao posljednju milost za vojnike, ratne zarobljenike koje fašisti sutradan namjeravaju streljati. Predstava je intimna i sentimentalna kronika sjećanja, te srdačna počast umjetničkoj časti i dostojanstvu, ljudskosti i moralnoj kvaliteti kolektivne antifašističke svijesti.

Na repertoaru Sarajevskog ratnog teatra se nalazi od 1999. godine i obilazeći teatarske scene u BiH kao i na prostoru gotovo cijele Evrope, slavi sjajnu partnersku igru Selme Alispahić i Dragana Jovičića koji afirmiraju sve vrijednosti Glumca, kao i vitalitet i neprolaznost teatarske umjetnosti.

U predstavi igraju: Selma Alispahić (Carmela), Dragan Jovičić (Paulino) i Jasenko Pašić (Gustavet).

Nagrade: Zlatni lovor vijenac Draganu Jovičiću i za najbolju mladu glumicu nagrada «Reihan Demirdžić» Selmi Alispahić na 35.MESS-u.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...