U Zemaljskom muzeju BiH
97

Povodom Dana nezavisnosti: Večeras besplatan ulaz za djecu i penzionere na Festivalu svjetla

L. R.
Foto: Press
Foto: Press
Građani i posjetitelji Sarajeva još večeras mogu uživati u sadržajima prvog izdanja Festivala svjetla Sarajevo u Zemaljskom muzeju BiH, a povodom Dana nezavisnosti BiH, ulaz na Festival svjetla bit će besplatan za penzionere i djecu do 14 godina.

Besplatan ulaz je pod pokroviteljstvom Jasmina Ademovića, predsjedavajućeg Gradskog vijeća Sarajeva i prijatelja Festivala.

"Jedan od ciljeva Festivala svjetla Sarajevo jeste da slavi i osvijetli sve ono na šta Bosna i Hercegovina i svi Bosanci i Hercegovci mogu biti ponosni - naše bogato prirodno naslijeđe, kulturu i historiju, ali i da bude naznakom bolje i svjetlije budućnosti koja čeka nas i našu djecu. To je i bio razlog zbog čega smo zamislili da prvo izdanje Festivala traje od 25. novembra, Dana državnosti BiH sve do 1. marta - Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, između dva važna datuma koja su temelji na kojima počiva identitet naše domovine", rekla je Nataša Musa, idejni tvorac Festivala svjetla Sarajevo.

Festival svjetla Sarajevo do sada je posjetilo preko 50.000 posjetitelja pa je ovaj događaj već u svom prvom izdanju postao jedan od najposjećenijih događaja u Bosni i Hercegovini i definitivno najveća zimska atrakcija Sarajeva.

"Veliko hvala našim pokroviteljima Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo - Visit Sarajevo, Ministarstvu okoliša i turizma FBiH, Gradu Sarajevo i drugima. Ipak, najveću zahvalnost dugujemo građanima Sarajeva, Bosne i Hercegovine, kao i brojnim turistima, koji su u protekla tri mjeseca posjetili Festival svjetla Sarajevo i na taj način dali puni smisao ovom događaju. Bit će vrlo izazovno kreirati sljedeća izdanja Festivala, ali nas upravo pozitivne reakcije posjetitelja zadužuju da damo sve od sebe da svakim sljedećim izdanjem Festivala svjetla Sarajevo pokušamo nadmašiti ono prethodno", ističe Nataša Musa.