Komentari (118)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Primjetio sam da pravo malo zena radi u rudnicima i na gradjevinama, zeljezari, kao i na popravkama komunalne infrastrukture,,....trebalo bi obezbjediti priliku da i na ovim poslovima dobiju sansu i time dokazu da su ravnopravne
Kako ova fotografija starog čovjeka govori o ulozi žene? Ima li neko ko je "shvatio" fotografiju? :/
Stari kaze "boze dragi ja celi zivot provedoh kraj onog svog akrepa,a vidi ove ljepote..." :)))
Da nije možda ono "treći spol" što ima kod Albanaca? :O
mensura je trebala odraditi vlastiti performans. skinuti se gola i trcati oko skupstine urlajuci parolu - moj glas se cujeeeee
Kvaternik je retard zatucani..s kamena gdje ni krompir ne raste pa su od jada sebi pricali ovakve price da lakse zaspu.. Zao mi te majke mi ..
Potpuno tačno. Krajnje je vrijeme da se donese zakon o zabrani nošnji koje žene pokrivaju od glave do pete, tako da im se u nekim slučajevima ni oči ne vide. Klasična marama je sasvim normalna stvar, ali strašno je vidjeti ženu na cesti u onoj crnoj mantiji preko cijelog tijela, uz rukavice, čak i crni pokrivač preko očiju.
Taj zakon postoji od 1950. godine, ali se ne primjenjuje, kao i svaki zakon koji nije po volji vladajućoj eliti. Sa takvim ponašanjem ćemo ostati bez države, nemoguće je opstati ako se zakoni selektivno provode. Ko je autoritet da kaže neki zakon vrijedi neki ne?
Ako postoji, onda ga definitivno treba reaktivirati i provoditi.
NIJEDNU ZENU NIJE MOGUCE NATJERATI DA NOSI MARAMU ILI NIQAB AKO ONA TO SAMA NE ZELI,POZNAJEM DOSTA ZENA KOJE SU SE RAZVELE ALI I DALJE NOSE MARAMU A NEKE I NIQAB,I KAZU DA CE TO UVIJEK NOSIT JER VOLE TAKAV(VJERSKI) NACIN ZIVOTA. Smijesna prica je "muz je natjerao da se pokrije".To je nemoguce!Pokusajte natjerati svoje zene ili djevojke da se pokriju ako one to ne zele pa ce te vidjeti reakciju.Ili ce vam zviznut samar ii ce vas ostavit,razvest se....MARAMU ILI NIQAB MOZE NOSIT SAMO ZENA KOJA TO ZELI I VOLI :) isto vazi i za casne sestre koje veoma postujem zbog toga sto se pridrzavaju svoje vjere ;)
9.3 je dan zamotanih. Kaskaju.
Autorici poručujem da se najede govana. Hvala.
ravnopravnost muskarca i zene cemo pozdraviti onda kada se uvede olimpijska disciplina u kojoj ce se rame uz rame natjecati muskarci i zene...
i poslije fudbalske utakmice da razmijene dresove
Zasto bi zene morale biti vidljive kad su cak i muskarci u toj skupstini nevidljivi?
Ne slažem se sa porukom iz parlamentarne skupštine BiH !
8. marta članak u Tagesspiegel-u o Gornjoj Maoči i sličnim mjestima u BiH: http://www.tagesspiegel.de/themen/reportage/is-rekrutierung-in-bosnien-im-hinterland/11474860.html Samo nastavite sa popuštanjem ekstremistima pa ćemo daleko dogurati. Pokrivanje žena štiti jedino od komentara na lošu frizuru a ne prava istih. Recimo da je Mujo a.s. uveo ovaj običaj da ih u njegovo doba u Meki ne bi žive zakopavali. Pošto ove prakse više nema, mogli bismo početi sa tim da zakonima ženama dajemo mogućnost da se same brane, a ne da ih mi (po)sakrivamo.
Jbg, čovječanstvo se trudi, razvija, filozofi usavršavaju teorije, društvo zakone... I onda ti dođe nekolicina sa srednjovječnim kodom da ti štite prava. Iz razloga što vjeruju, zato znaju, zato su u pravu. Jbt, kakva privilegija i drskost imati takvu logiku.
ko da smo u Palestini jbt
Mjera ravnopravnosti nije samo politika nego kompletno prisustvo žene u društvu. Oštro treba razlikovati feminizam od seksističke diskriminacije, kojoj su izloženi i muškarci i žene, a kako govorimo o tjednu žene onda - o diskriminaciji žene. Ženstvenost je vrlina i snaga žene i govorimo o njihovom prisustvu i važnosti u našem životu. Feminizam je prema sociopsihološkim studijama ženski šovinizam i fašizam
je samo ovu treba proslijediti po okolnim brdima.
ova na fotografiji je baš vidljiva, a možda se i čuje.
Informacija bosnjacima i muslimanima : burka/nikab dolazi iz saudijske arabije i nije vezana za islam znaci uvedeno ! To sto vecina to brani na ovom forumu je samo dokaz importacije i dominacije arapske donacije/kulture i implementacije na Balkanu, medjutim BURKA nije ISLAM. Vi ste autochtoni muslimani, islam ne treba dobiti utjecaj niciji, to je vasa odluka! Cuvajte te se od tudjeg utjecaja!
http://www.blogger.ba/photos/25635.jpg http://www.postcardman.net/154391.jpg https://inutiburkan.files.wordpress.com/2010/10/sarajevo-1926.jpg cao cao vozdrica
Elenora, se rise. Veći su srbi pravoslabani neko što su bošnjaci talibani. Kad Bošnjaci budu imali svoj SRS onda ćemo moći pričati.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)