Fado umjetnica
0

Portugalska zvijezda Mariza konačno u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Mariza Terra
Mariza Terra
Agencija Gramofon predstavit će 17. maja u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu portugalsku zvijezdu Marizu, kojoj će ovo biti prvi nastup u Bosni i Hercegovini.

Rijetke su prilike kada u Sarajevu možemo gledati koncerte izuzetnih umjetnika, na vrhuncu karijere i svjetske slave. Marizina interpretacija i scenski nastup odavno su osvojili publiku i kritiku širom svijeta, a stotine koncerata održanih u najprestižnijim dvoranama širom svijeta, kao i oduševljeni prikazi albuma i koncerata uglednih kritičara samo su neki od pokazatelja značaja ove sada već znamenite fado pjevačice.

Magazin Rolling Stone nazvao ju je najznačajnijom pjevačicom portugalske tradicionalne muzike, dok je kritičar BBC-a preporučujući njezin nastup kazao: “Kada Mariza pjeva – vrijeme stoji.” Ovaj muzički događaj će biti realiziran uz pomoć Misije Portugala u BiH i Instituta Camoes.

Broj ulaznica je zbog kapaciteta prostora sarajevskog BKC-a ograničen, a ulaznice po cijeni od 60 KM moći će se rezervirati od 22. marta na adresi [email protected].