Kultura
0

Portal Klix.ba i Narodno pozorište vam poklanjaju ulaznice za šest predstava

Klix.ba
Iz prestave 'Prosjačka opera'
Iz prestave 'Prosjačka opera'
Portal Klix.ba vam u saradnji s Narodnim pozorištem poklanja ulaznice za predstave koje će biti izvedene na sceni ovog pozorišta u narednom periodu do kraja januara.

U četvrtak, 21. januara 2016 u 19:30 h, svima koji posjete Narodno pozorište Sarajevo, pregršt smijeha i dobrog raspoloženja donijet će komedija "Hamlet u selu Mrduša Donja ili Hamlet zna što narod ne zna", u adaptaciji i režiji Sulejmana Kupusovića.

"Priča je postavljena u bosanski i bošnjački ambijent, a reditelj se obračunava s nemoralom i licemjerstvom, društvenim devijacijama i postratnim preobražajem ljudi", navode iz Narodnog pozoriša.

U petak, 22. januara 2016. u 19:30 sati bit će izvedena Pergolesijeva komična opera "Služavka gospodarica" u režiji Ogniana Draganoffa.

Već pet godina Serpina je u službi kod Uberta; ona mu se dopada i zato je uzeo sebi kao sluškinju. Međutim, djevojka se sve više ponaša kao gospodarica.

U predstavu učestvuju solisti Opere NPS, Melisa Hajrulahović Tomić, Leonardo Šarić i Dejan Kajević, uz pratnju Sarajevske filharmonije kojom će dirigovati Dario Vučić.

U subotu, 23. januara 2016. u 19:30, još jedna hit komedija bit će izvedena u Narodnom pozorištu Sarajevo - "Balkanski špijun u Sarajevu" autora Dušana Kovačevića, u adaptaciji i režiji Sulejmana Kupusovića.

Kupusovićev "Balkanski špijun u Sarajevu" nešto je drugačiji u odnosu na original. Kroz niz već poznatih, ali i inovativnih komičnih situacija, bavi se odnosom domaćih i susjednih političara prema Bosni i Hercegovini. Predstava "Balkanski špijun u Sarajevu" jedna je od ozbiljnih komedija, koje osim pregršt smijeha donose i dosta tema za razmišljanje.

U srijedu, 27. januara 2016. sa početkom u 19:30 h, na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo bit će izvedena satirična komedija "Prosjačka opera" u režiji Kokana Mladenovića,

Komad "Prosjačka opera" je 1728. godine napisao John Gay koji govori o jednoj državi koja se raspada, državi u kojoj ne postoji više nikakav moral, u kojem zakoni postoje, ali se primjenjuju isključivo na sirotinji, i u kojoj politika, izvršna vlast, sudstvo, policija i visoki kriminal rade zajedno protiv običnog, malog čovjeka.

U predstavi "Prosjačka opera" igraju: Andrea Aković, Darja Badnjević, Amina Begović, Mak Čengić, Vedran Đekić, Saša Krmpotić, Mirvad Kurić, Merima Lepić, Riad Ljutović, Emina Muftić, Mediha Musliović, Aldin Omerović, Milan Pavlović, Sanela Pepeljak, Vedrana Seksan, Aleksadar Seksan, Ermin Sijamija i Slaven Vidak.

Na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo u četvrtak, 28. januara 2016. godine, sa početkom u 19:30 sati, bit će izvedena baletna predstava "Mare nostrum".

Koreografiju za "Mare nostrum" potpisuje italijanski koreograf Davide Bombana, scenografiju Josip Lovrenović, a kostime je kreirala Amna Kunovac-Zekić.

U subotu, 30. januara 2016. u 19:30 sati bit će izvedena predstava "Jedan čovjek dva šefa", rađena prema motivima komedije "Sluga dvaju gospodara" Carla Goldonija.

Režiju i dramaturgiju potpisuje Nina Kleflin, scenografiju Osman Arslanagić, dok je za dizajn kostima odgovorna Lejla Hodžić.

U predstavi igraju: Aleksandar Seksan, Kemal Čebo, Mirvad Kurić, Ermin Sijamija, Riad Ljutović, Slaven Vidak, Aldin Omerović, Vedrana Seksan, Merima lepić, Dženita Imamović Omerović, Vedran Đekić.

Portal Klix.ba vam u saradnji s Narodnim pozorištem poklanja 2x2 ulaznice za svaku od predstava. Javite nam se sa svojim podacima (ime, prezime i broj telefona) i obaveznom naznakom za koju predstavu želite ulaznice na mail [email protected].

Napomena: Sve ulaznice su podijeljene, sretnim dobitnicima čestitamo, a ostalima više sreće naredni put. Ostanite uz portal Klix.ba, u narednom ćemo periodu dijeliti još ulaznica za predstave u Narodnom pozorištu.