Od 8. aprila
56

Počinje prvi internet regionalni festival teatra za djecu "Pir Fest"

S.H.P.
Prvi internet regionalni festival teatra za djecu "Pir Fest" počinje 8. aprila u organizaciji Gradskog pozorišta Podgorica. Tokom trajanja festivala, najmlađa publika će imati priliku da na YouTube kanalu Gradskog pozorišta, s početkom u 17 sati, pogleda predstave devet regionalnih teatara.

Gradsko pozorište iz Podgorice iniciralo je, a većina pozorišta za djecu iz regiona prihvatilo, novu akciju koja omogućava djeci u vrijeme izolacije da prate pozorišne predstave. Festival je takmičarskog karaktera, predstave će biti vrijednovane glasovima publike, takozvanim lajkovima.

Gradsko pozorište učestvuje s "Čarobnjakom iz Oza“, pozorište "Boško Buha“ iz Beograda s "Malom sirenom“, Gradsko kazalište lutaka iz Rijeke s "Avanturama maloga JUJU“, Pozorište mladih iz Novog Sada prikazaće "Lepoticu i zver“, Pozorište mladih iz Sarajeva predstavom "Kekec“, Dečije pozorište Subotica "Par cipela“, Malo pozorište "Duško Radović“ iz Beograda "Strašne priče braće Grim“, Pozorište "Pinokio“ sa predstavom "Knjiga o džungli", a Crna Gora ima još jednog predstavnika, Festival pozorišta za djecu iz Kotora sa projektom "Njegoš za djecu: Kako rastu veliki ljudi“.

Respektabilni naslovi relevatnih regionalnih pozorišta čine ovaj festival jednim od najznačjnijih kulturoloških poduhvata u ovom dijelu Evrope kada je u pitanju teatarsko stvaralaštvo za mlade u vremenu zatvorenih pozorišnih zgrada.

Festival će trajati do 16. aprila.