Ne propustite
119

Pozorište mladih Tuzle: Od večeras emitovanje predstava na Facebook stranici

L. K.
U okviru 20. marta - Svjetskog dana teatra za djecu i mlade, na Facebook stranici Pozorišta mladih Tuzle bit će emitovani snimci predstava nastalih u produkciji Dramskog studija za djecu, mlade i odrasle.

Razlog ovog vida akcije jeste novonastala situacija, pandemija koronavirusa, koja je uzrokovala određene mjere samoizolacije, a pored toga uzrokovala i prekid manifestacije "16. Dani Mladih Tuzle" kojom smo slavili 16 godina postojanja i rada, naveli su u saopćenju iz pozorišta.

"Ovim putem želimo našoj vjernoj publici, našim članovima, roditeljima poručiti da smo zajedno u ovim nemilim danima, da je najbolje da svi ostanemo u svojim domovima, pridržavamo se uputa datih od nadležnih organa, a ujedno se podsjetimo naših velikih pozorišnih projekata", zaključili su.

Večeras je na repertoaru snimak predstave "Udijelite sirotinji", u režiji Adnana Mujkića, a u produkciji Dramskog studija za djecu i mlade 2011.Snimak datira iz septembra 2012. godine, a predstava je tada izvedena na sceni BKC-a Tuzla. Predstava počinje u 20 sati.

Naredna predstava bit će emitovana 23. marta u 12 sati, a radi se o pozorišnom komadu "Mala sirena", koji je snimljen 10. maja 2017. godine. Režiju potpisuju Amila Beširović i Adnan Mujkić.

Ove aktivnosti i repertoarsko online prikazivanje pozorišnih predstava postaje stalna sedmična praksa Pozorišta mladih Tuzle sve dok traju preporuke za samoizolaciju.