|

Pozorište mladih Tuzle: Od večeras emitovanje predstava na Facebook stranici

Pozorište mladih Tuzle: Od večeras emitovanje predstava na Facebook stranici
119
L. K.
20.3.2020. u 16:30
1
komentara
119

dijeljenja
Pozorište mladih Tuzle: Od večeras emitovanje predstava na Facebook stranici
U okviru 20. marta - Svjetskog dana teatra za djecu i mlade, na Facebook stranici Pozorišta mladih Tuzle bit će emitovani snimci predstava nastalih u produkciji Dramskog studija za djecu, mlade i odrasle.
Razlog ovog vida akcije jeste novonastala situacija, pandemija koronavirusa, koja je uzrokovala određene mjere samoizolacije, a pored toga uzrokovala i prekid manifestacije "16. Dani Mladih Tuzle" kojom smo slavili 16 godina postojanja i rada, naveli su u saopćenju iz pozorišta.

"Ovim putem želimo našoj vjernoj publici, našim članovima, roditeljima poručiti da smo zajedno u ovim nemilim danima, da je najbolje da svi ostanemo u svojim domovima, pridržavamo se uputa datih od nadležnih organa, a ujedno se podsjetimo naših velikih pozorišnih projekata", zaključili su.

Večeras je na repertoaru snimak predstave "Udijelite sirotinji", u režiji Adnana Mujkića, a u produkciji Dramskog studija za djecu i mlade 2011.Snimak datira iz septembra 2012. godine, a predstava je tada izvedena na sceni BKC-a Tuzla. Predstava počinje u 20 sati.

Naredna predstava bit će emitovana 23. marta u 12 sati, a radi se o pozorišnom komadu "Mala sirena", koji je snimljen 10. maja 2017. godine. Režiju potpisuju Amila Beširović i Adnan Mujkić.

Ove aktivnosti i repertoarsko online prikazivanje pozorišnih predstava postaje stalna sedmična praksa Pozorišta mladih Tuzle sve dok traju preporuke za samoizolaciju.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...