{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pjesnička večer posvećena Emiru Šakoviću

F
21.12.2010. u 08:31
0
2
Pjesnička večer posvećena Emiru Šakoviću
0
Pjesnička večer posvećena Emiru Šakoviću
U sarajevskom klubu "Underground" danas će biti održana pjesnička večer i druženje posvećeno nedavno preminulom bh. pjesniku Emiru Šakoviću, jednom od najdarovitijih književnih glasova poslijeratne književnosti BiH.
Posljednji pozdrav Emiru kroz razgovor i čitanje njegove proze i poezije uputit će pjesnici Faruk Šehić, Asmir Kujović, Senadin Musabegović, Mustafa Zvizdić i historičar književnosti Enver Kazaz, koji će ujedno biti i moderator razgovora.

Skup će početi u 21.00 sat.

Emir Šaković je rođen u Sarajevu 1970. Nakon duge i teške bolesti, preminuo je u Sarajevu 2. oktobra ove godine.

Pažnju književno-kritičke i kulturne javnosti skrenuo je na sebe zbirkom pjesama "Pjesme iz pouzdanih izvora" (izdavač Feral Tribune), koja govori o ratu i životu u BiH uz mnogo crnog humora i (auto)ironije.

U međuvremenu je ova zbirka poezije imala i reizdanje, a Šaković je počeo raditi kao bibliotekar u jednoj sarajevskoj srednjoj školi, te pisati roman.

"Turist u nevolji" u izdanju "Rabica" nastajao je tri godine. Riječ je o autobiografskom romanu toka svijesti jednog bh. pisca koji prilikom posjete Helsinkiju razmišlja o identitetu, ratu, ali i ljubavnoj aferi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: