{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pedeseta izvedba "Hasanaginice" u Narodnom pozorištu

F
10.2.2010. u 10:42
0
1
Pedeseta izvedba "Hasanaginice" u Narodnom pozorištu
0
Pedeseta izvedba "Hasanaginice" u Narodnom pozorištu
U okviru umjetničke produkcije Narodnog pozorišta Sarajevo i Festivala Sarajevska zima u četvrtak će biti izvedena opera "Hasanaginica" libretiste Nijaza Alispahića i kompozitora Asima Horozića, pod dirigentskim vodstvom Miroslava Homena i u režiji Sulejmana Kupusovića.
Ovom pedesetom izvedbom bit će obilježeno i deset godina trajanja ove predstave na repertoaru Narodnog pozorišta Sarajevo.

Ova izvedba je i jedan od repertoarnih punktova kojima Narodno pozorište Sarajevo obilježava trideset i pet godina umjetničkog rada prvaka Opere Narodnog pozorišta Ivice Šarića.

Operna predstava o tragičnoj sudbini Hasanaginice, s briljantnim interpretatorima u naslovnim i glavnim ulogama: primadone Amile Bakšić i Ivice Šarića, odlukom Direkcije Narodnog pozorišta Sarajevo bit će posvećena i tragično nastradalom narodu Haitija.

Prihod od ulaznica s ove predstave Direkcija Narodnog pozorišta Sarajevo ustupit će fondacijama za pomoć narodu ugroženog Haitija.

Ovo je jedna od tri predstave s koje će prihod biti ustupljen tragično ugroženom narodu Haitija.

U ovom mjesecu, s još po jedne predstave iz repertoara Drame i Baleta NPS, također će prihod biti ustupljen u ove humanitarne svrhe.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: