Komentari (22)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
E moji Bošnjaci, pa kod nas ni sajam knjiga ne moze proci a da neko ne pljuje po tome! Aferim nam!
Tajime, ulaz nije jednu marku vec dvije, i ne seruckajte o popustu ovo je dno dna...
ULAZNICA je 2 KM, znači ne obmanjujte narod. Dalje, srbijanska knjiga, tj. ekavica je svugdje i čini 80 posto ponude. Hrvatski izdavači tek u naznakama, a bh. - e to skoro da ne postoji. Da nije Dobre knjige, koja je naravno ponovo negdje u ćošku (ne da Taib da se Srbima kvari posao!), ne znam šta bi se novo imalo vidjeti. O napuhanom Buybooku, \"nejestivim\" VBZ i Mladinskoj knjizi stvarno se nema šta reći - oni trguju papirom i grafičkom bojom na njemu uobličenim u formu knjige. I jeza zvana Svjetlost - taj nekadašnji div bukvalno nema naslov a da nije star 20-30 godina. Drugu dvoranu su mogli komotno ukinuti - knjiga nema ni za prvu. Sve u svemu, loše!
Treba mi pola metra crvenih knjiga, ide mi uz regal, i jedno še\'set cenata zelenkastih.
Ljudi ulaz na sajam ove godine je 2 KM. Iz organizacije su odlucili da podignu cijene ulaza.... Samo da znate
Sajam traje od srijede 20. aprila do ponedjeljka 25. aprila svaki dan od 10 ujutro do 19:00 navece. Ulaz se placa 1KM.
Do kad je otvoren sajam. U tekstu to ne piše.
Neko je pitao za dobru beletristiku, pa evo nekih prijedloga :) 1. El-Hidrova knjiga , autor : Nedzad Ibrisimovic 2. Idi kuda te srce vodi , autorica: Suzana Tamaro 3. U Lučijinim očima , autor: Artur Žapen 4. Abisinicac, autor : Žan Kristof Rifen 5. U društvu kurtizane , autorica: Sara Dunant 6. Rubin u njenom pupku, autor: Bari Ansvort 7. Ako si me ikada voleo , autorica: Simona Vinči Ako volite ne dobre, vec odlicne trilere, onda obavezno kupite bar nesto od Roberta Herisa, npr. Otadzbina, ili ... Enigma, ili posljednja objavljena na nasim prostorima njegova trilologija od kojih znam samo DUH, ostale nisam citala :( Za zene koje vole sevdah, historiju, tradiciju, ali isto tako su pristalice ne feminizma, vec emancipacije zene, njene naobrazbe , a posebno ih zanima zena u Bosni, onda je za njih definitivno knjiga Zena i kalem, autorice Safete Obhodjaš.
Trebalo bi... Na onom zimskom salonu knjige što je bio, čini mi se, u decembru moglo je pa ne znam zašto ne bi i na ovom sajmu. Traži štand/knjižaru \"Nostalgija\", ja sam tu našla knjige Balaša zimus :D
Lafo Šahinpašić a u stvari Čvorović
Bosanac, glup si ko katanac...kineski..gde si ti okrivio knjige, izdavache,srbijanske izdavace, bosnjacke citaoce...jao..drsh se ti blata tvoga..brckaj se i uzivaj.
Bila bih zahvalna ako mi neko preporuci neku dobru knjizicu iz domena beletristike ;)
Skribomanija, skribomanija, kakvo izdavastvo, gospodo! Nikada se u Bosni nije manje citalo, a vise pisalo.
hvale vrijedna manifestacija. knjiga je čudo. gospodin taib je marljiv i inteligentan čovijek.pozdrav za ljude od knjige iz zemlje humske.
E bas mi je drago -.-
sajam jugosrbijanskih knjiga je samo dobrodosao izdajicama civilizacije, a takav sajam je najcesci u sarajevu. srbija je nacisticka drzava i sve iz bivse juge je nacisticko. kad cemo malo knjiga iz naprednih drzava?