Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bio sam na ovoj predstavi jer sam dobio kartu. Drugacije ne bih ni otisao do BNP. Jer sam konj inace. Predstava je preglupa. Da mi je gledat ponovo predstavu GRUPA TNT. To je bila dobra predstava.
Otkako pratim pozorišnu scenu BNP-a, a pratim je od malih nogu, odavno nisam gledao besmisleniju predstavu. Glumcima, prije svega, svaka čast na izvedbi i iznošenju zadatka, ali ovo što je g. Pašović uradio graniči sa zdravim razumom. Ovacije? Zbog dvije stvari, gore već spomenute: 1. glumačke izvedbe, 2. imena i prezimena Haris Pašović. Dno pozorišnog dna!
“Od rata naovamo zenički BNP nije bio puniji, prije svega zvanica iz javnog i kulturnog života BiH. Između ostalih, tu su bili rediteljice Jasmila Žbanić i Aida Begić, direktorica Sarajevske opere Amila Bakšić, general Jovan Divjak, reditelj Oliver Frljić, direktor NP Sarajevo Dario Vučić i direktor Drame NP Sarajevo Ermin Sijamija, Almir i Senka Kurt, producent MESS-a Nihad Kreševljaković...” Ovako nesto moze napisati samo neuki Avaz. Da zenicki BNP nije bio puniji, no puniji Sarajlijama, nigdje ovdje Zenicana!!!!! I onda izvadimo li onu recenicu Harisa Pasovica iz sponzorskog teksta: \"Na sat vremena od Sarajeva, žive grad i regija koji prave ogromne rezultate, koje sarajevski centrizam ignoriše. \", tek tu vidimo taj sarajevski EGOcentrizam.
@leny - on u pozorištu nema šta novo izumiti. kao redatelj je uzasan, mozda bi trebao u kuhinji probati. nek proba sa pitama, mozda izumi neku novu vrstu pite
Ja stvarno ne znam šta ovaj pašović zeli. gledao sam dvije njegove zadnje predstave i uzasne su obje. jel hoce da izumi neku novu scensku formu ? ne ide mu za rukom - totalno je nezanimljivo i ne drži pažnju gledaoca ovo sto radi. steta para moglo se nesto dobro uraditi s našim plesačima ili glumcima, mogli su pobrati honorare naši ljudi i moglo se napraviti nešto sto je vrijedno gledanja i što će biti malo dugotrajnije.
@@ zmaj - primitivac, nervozan si nešto? Popij Xanax glavonjo.
Sta tebe boli k.u.r.a.c. gdje ko ljeskari ??? pobrini se za sebe glodaru
A zašto novi direktor BNP kao miš šuti i dozvoljava da se u BOSANSKOM NP priprema predstava po andrićevom tekstu kojom se autor (smrdin, naravno) sprema popljuvati generala Atifa Dudakovića i ArmijuBiH? I kad misli zimHaš isplatiti zaostale honorare ljudima koji zbog njegovog eskiviranja ne mogu ni režije poplaćati, dok on putuje i lješkari po Turskoj?
s-x skloni članak sa prve strane sajta (u odgovarajuću rubriku) i odmah nema ni negativnih kometara predstave.
Slažem se u potpunosti. Bila na pretperimejri i čudila se da u našem pozorištu onakva \"predstava\" bez smisla se izvodi. Glumci i Aida, svaka im čast. za 10.
mi smo davno rekli: ko j*** kulturu!
\"Pričam ti priču da ti ništa ne kažem a ti razmišljaj šta sam ti želio reći\".........naši a i svjetski kvazi umjetnici pokušavaju da dosegnu zvijezde preko magle. Umjesto da se obrađuju djela i priče o malom čovjeku i običnom životu, npr. djela Jergovića sve više je pokušaja prodavanja magle pod umjetnost.
obicna pozornica. daj sto vise golih muskih tijela, ako mogu neka se valjaju.