{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Otvoreni konkursi za 5. izložbu bh. stripa

F
4.2.2012. u 16:17
0
0
Otvoreni konkursi za 5. izložbu bh. stripa
0
Otvoreni konkursi za 5. izložbu bh. stripa
Udruženje "Drugi ugao" objavljuje konkurs za strip autore povodom 5. izložbe bosanskohercegovačkog stripa koja će se održati u aprilu u Sarajevu.
Konkurs je otvoren za radove autora i autorica koji su državljani Bosne i Hercegovine, s mjestom prebivališta u Bosni i Hercegovini, bez obzira na njihov spol i starosnu dob.

Jedino ograničenje je da su radovi morali nastati u posljednjih godinu dana, odnosno od prošle izložbe bh. strip stvaralaštva u Sarajevu.

Rok za prijave je 15. mart.

"Želimo napraviti pomak i ljubiteljima ovog oblika izražavanja prirediti pravi festival s međunarodnim gostima, radionicama, predavanjima, te strip-marketom, gdje će moći nabaviti razna strip izdanja iz zemlje i regiona, ali i kroz izložbu predstaviti svoje radove", objasnio je Filip Andronik, strip crtač i jedan od osnivača udruženja "Drugi ugao".

Prvi put ove godine otvoren je i nagradni konkurs za najbolji strip na temu "Život koji živim", čiji rok za prijave je 1. april 2012.

Radovi će biti prikazani bh. publici putem izložbe koja će biti otvorena u Sarajevu 12. aprila i u drugim gradovima širom BiH.

Tehnički detalji oba konkursa dostupni su na web stranici Udruženja www.drugiugao.org ili putem e-maila [email protected], kao i na Facebook stranici www.facebook.com/drugiugao, saopćeno je iz Udruženja Drugi ugao

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: