Mostar
0

Otvorena izložba fotografa Ivana Kelave

FENA
U organizaciji mostarske Glavne podružnice Hrvatskog kulturnog društva "Napredak" sinoć je u Galeriji Kraljice Katarine Kosače u Mostaru otvorena prva samostalna izložba fotografija Ivana Kelave pod nazivom "Ljudi oko mene u prostoru vremena".

Profesorica Škole likovnih umjetnosti Split Suzana Budimir kazala je kako Kelavine fotografije imaju veliku vrijednost zbog toga što dišu.

"Ovo je veliko blago i doprinos kulturi prelijepoga grada Mostara s kojim sam i osobno emotivno vezana", istaknula je Budimir.

Izložbu je otvorio predsjednik "Napretkove" podružnice u Mostaru Miroslav Palameta kazavši kako tom izložbom "Napredak" otvara svoju novu sezonu kulturnih događanja u Mostaru.

"Pozivam vas da se učlanite u "Napredak" i da aktivno sudjelujete u našem radu. Siguran sam kako svatko od vas ima dobrih ideja i projekata koje bismo mogli realizirati", naglasio je Palameta.

Sam autor zahvalio je svima koji su mu pomogli da se izložba postavi.

Članovi "Napretkovog" trija Pons Lidija Gavran i Damir Bunoza, koji su sinoć nastupili kao duet, obogatili su program izvedbama Liber tanga Astora Piazzollae i Brahmsovog Mađarskog plesa broj 5.

Izložba će biti otvorena do 20. oktobra, a zatim će biti postavljena i u drugim gradovima Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Već u studenom izložba će biti postavljena u Ljubuškom, a onda slijede izložbe u Zagrebu i Tuzli, a sve u organizaciji "Napretkovih" podružnica.

Cijeli projekt podržali su Fondacije za muzičke, scenske i likovne umjetnosti u Sarajevu, Grad Mostar, Elektroprivreda HZHB i Intesa SanPaolo banka.