Kultura
3

Osvojite ulaznice za "Veselu udovicu" u Narodnom pozorištu

Klix.ba
Na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo, u utorak 14. januara sa početkom u 19:30 sati, bit će izvedena kraljica opereta "Vesela udovica" za koju je muziku napisao austrijsko-mađarski kompozitor Franz Lehár, prema libretu Victora Léona i Lea Steina, u režiji Krunoslava Cigoja.

Koreografiju Sonje Kastl prenijela je Bahrija Bihorac. Ovom operetom dirigovat će maestro Dario Vučić.

Portal Klix.ba u saradnji sa Narodnim pozorištem poklanja jednom sretnom čitatelju dvije ulaznice za predstavu "Vesela udovica".

Da biste učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da do 13. januara do 15 sati na [email protected] pošaljete e-mail s naznakom "Vesela udovica", sa ličnim podacima (ime i prezime i broj telefona). Dobitnik će biti izabran metodom slučajnog odabira.

U srijedu, 15. januara u 14:00, na pozorišnim daskama bit će izvedena baletna predstava "Palčica" koreografkinje Nermine Damian.

U četvrtak, 16. januara u 19:30, ljubitelji pozorišne umjetnosti imat će prilku pogledati našu komediju "Balkanski špijun u Sarajevu", prema tekstu Dušana Kovačevića, u adaptaciji i režiji Sulejmana Kupusovića.

U petak, 17. januara u 19:30 sati, Balet Narodnog pozorišta Sarajevo izvest će predstavu "Mare Nostrum" talijanskog koreogrfa Davidea Bombane.

Ulaznice možete rezervisati i kupiti na blagajni NPS.

Ulaznice je osvojio Samir Ajzeraj.