Kultura
1

Osvojite ulaznice za predstavu "Vesela udovica"

Klix.ba
Na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo 25. juna, sa početkom u 19:30 sati, posljednji put u ovoj umjetničkoj sezoni bit će izvedena kraljica opereta "Vesela udovica" za koju je muziku napisao austrijsko-mađarski kompozitor Franz Lehar, prema libretu Victora Leona i Lea Steina, u režiji Krunoslava Cigoja.

Portal Klix.ba jednom sretnom čitatelju dodjeljuje dvije ulaznice. Da biste učestvovali u nagradnoj igri potrebno je da do 25. juna do 12 sati na [email protected] pošaljete e-mail s naznakom "Vesela udovica", sa ličnim podacima (ime i prezime i broj telefona). Dobitnik će biti izabran metodom slučajnog odabira.

Koreografiju Sonje Kastl prenijela je Bahrija Bihorac. Ovom operetom dirigovat će Dario Vučić, scenografiju potpisuje Marijela Hašimbegović, dok se za kostime pobrinula Vanja Popović.

Vesela udovica je prvi put postavljena na pozornicu 30. decembra 1905. godine u Theater an der Wien. Priča je to o bogatoj udovici i njenim proscima koji žele njen imetak zadržati u zemlji, pronalazeći joj bogatog muža.

U predstavi učestvuju Hor i Solisti Opere Narodnog pozorišta Sarajevo, Balet Narodnog pozorišta Sarajevo, Sarajevska filharmonija.