Kultura
0

Osvojite ulaznice: Klix.ba vas vodi na Sarajevo Film Festival

Klix.ba
Portal Klix.ba i Sarajevo Film Festival vam poklanjaju ulaznice za filmsko ostvarenje reditelja Jacquesa Audiarda, film "Dheepan" koji je nagrađen Zlatnom palmom na ovogodišnjem Cannes Film Festivalu.

Prve dvije osobe koje se jave na nas mail [email protected] osvojit će po dvije besplatne ulaznice za film "Dheepan" koji se prikazuje u okviru najpopularnijeg programa SFF-a Open Air.

Publika će u subotu, 15. augusta imati priliku da u Ljetnom kinu HT Eronet pozdravi i glavne protagoniste filma Jesuthasana Antonythasana i Kalieaswari Srinivasan koji su osvojili i publiku i kritiku prestižnog Cannes Film Festivala.

Također, dobitnici ulaznica će biti u prilici da dan nakon projekcije filma na Festivalskom trgu u 11.00 prisustvuju razgovoru sa protagonistima filma (uz pokaz ulaznice).

Film donosi priču o Dheepanu, tamilskom tigru. Građanski rat u Šri Lanci primiče se kraju i poraz je blizu. Dheepan odlučuje da bježi, vodeći sa sobom dvije nepoznate osobe – jednu ženu i jednu djevojčicu – u nadi da će lakše dobiti azil u Evropi. Nakon dolaska u Pariz, "porodica" se seli iz jednog privremenog doma u drugi dok Dheepan ne nađe posao kao domar jednog zapuštenog stambenog bloka u predgrađu. On radi da bi izgradio novi život i pravi dom za svoju "ženu" i "kćerku", ali svakodnevno nasilje sa kojim se suočava brzo ga primorava da ponovo oživi svoje ratničke instinkte kako bi zaštitio osobe za koje se nada da će postati njegova prava porodica.

Javite nam se na mail [email protected] sa vašim podacima (ime, prezime i broj telefona).

Poštovani čitatelji i čitateljice, nagradna igra je završena. Portal Klix.ba i Sarajevo Film Festival će vam poklanjati ulaznice za filmove i u narednom periodu, stoga budite uz nas.

SFF