Kultura
0

Osnovan Književni klub Mostar, predstavljanje 17. juna

Sarajevo-x.com
Mostar
Mostar
Novoutemeljeni Književni klub Mostar javnosti će se po prvi put predstaviti 17. juna 2010. godine književnim programom, koji priređuju u Ćorovića kući u Mostaru, s početkom u 19.30 sati.

Bit će to prilika za upoznavanje članova, djelatnosti i ciljeva Kluba. Ljubitelje književnosti čeka bogat program, čije će težište biti na poeziji i proznim ulomcima 35 mostarskih autora.

U programu sudjeluju: Adnan Žetica, Veselin Gatalo, Mirko Božić, Miljenko Buhač, Samra Međedović, Ivo Krešić, Vlatko Marinović, Goran Karanović, Damir Jurica, Almin Kaplan, Marko Suton, Nikica Čerkez, Ivan Šunjić, Adnan Repeša, Semir Behram, Sonja Jurić, Berislav Jurič, Nedžad Maksumić, Dijana Ondelj Maksumić, Sanela Kuko, Anes Oručević, Lidija Pavlović-Grgić, Elvedin Nezirović, Alma Fazil Obad, Senka Marić Šarić, Tina Laco, Emil Karamatić, Mili Tiro, Vesna Hlavaček, Martina Mlinarević – Sopta, Adnan Džolota, Irena Marinčić, Julija Bošnjak, Žana Šemšić i Anita Pajević.

Književni klub Mostar je udruženje osnovano kako bi se uvezala mostarska književna scena, te kako bi se "grad pjesnika" vratio u vrh književne mape regiona.

Pravna registracija je u proceduri, a u budućnosti se mogu očekivati brojne akcije i inicijative koje će biti na tragu osnaživanja i promocije književnosti u Mostaru. Također i uvezivanju mostarskih autora s književnim organizacijama, časopisima, festivalima i drugim autorima u Bosni i Hercegovini, ali i inostranstvu, saopšteno je iz ovog kluba.