Kultura
19

Osmanović i Pammer: Hitno riješiti status Zemaljskog muzeja

FENA
Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović i ambasador Austrije u BiH Martin Pammer razgovarali su danas u Sarajevu o mogućnosti za uspostavljanje saradnje muzejskih ustanova dvije zemlje, u tom smislu ukazujući na potrebu što hitnijeg rješavanja statusa Zemaljskog muzeja BiH.

Tokom susreta bilo je govora o saradnji u oblasti kulture, posebno o aktivnostima koje se organiziraju u okviru godine kulture BiH i Austrije, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Ambasador Pammer je najavio da će 28. i 29. septembra biti održana međunarodna konferencija na visokom nivou nazvana "Država i religije u BiH i Austriji: Pravni okvir islama u evropskom kontekstu".

Također, podsjetio je i da će Sarajevska filharmonija 29. novembra gostovati u Beču, što je još jedna prilika za produbljivanje kulturne saradnje između dvije zemlje.

Ministar civilnih poslova BiH Adil Osmanović istakao je punu podršku Ministarstva svim planiranim događajima, kao i uspostavljanju što bolje saradnje dvije zemlje u oblasti kulture.