{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Opera i balet na otvorenom u Beču tokom aprila, maja i juna

Klix.ba
7.4.2015. u 13:29
2
3
Opera i balet na otvorenom u Beču tokom aprila, maja i juna
2
Ukoliko se u aprilu, maju, junu i septembru nađete u evropskoj prijestolnici muzike Beču, ne propustite spontani večernji izlazak na bečki Karajan-Platz, odnosno trg ispred Državne opere (Staatsoper).


Ovdje će se, naime, tokom proljeća i ljeta uživo prenositi opere i baleti iz ove vrhunske kuće muzike.

Ispred Opere je postavljeno LED platno površine 50 metara kvadratnih. Pet HD kamera snimat će opere ili balete, a poseban režiser je zadužen da publika ispred zgrade doživi najbolji mogući prenos uživo.

Zahvaljujući projektu Wiener Staatsoper live, Državna opera nastoji privući novu publiku i potvrditi svoj rejting jedne od najboljih operskih kuća na svijetu.
Od početka aprila pa do kraja sezone u junu, te ponovo u septembru, publika će na otvorenom moći da prati 80 predstava.U aprilu su između ostalog na programu opere "Elektra" i "Kavalir s ružom" Richarda Straussa i Donizettijeva opera "Anna Bolena" sa operskom divom Annom Netrebko u glavnoj ulozi.

Najiščekivanija predstava u maju je Verdijeva opera "Nabucco" sa slavnim tenorom Placidom Domingom u glavnoj ulozi. Ovu operu publika ispred Opere može pratiti 10., 14. i 22. maja.

Juni je u znaku Mocarta, Beethovena i baletskog dragulja "Nurejew Gala", a cijeli program možete naći ovdje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: