{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Posjetite bečku Državnu operu iz svog doma

20.1.2015. u 10:49
0
2
Posjetite bečku Državnu operu iz svog doma
0
Posjetite bečku Državnu operu iz svog doma
Državna opera (Staatsoper) u Beču, koja važi za jednu od najpoznatijih operskih kuća na svijetu, već duže od godinu dana u ponudi ima prenose baletskih i operskih nastupa u realnom vremenu.
Ove godine će se prenositi 45 predstava, a među njima je najviše Verdijevih i Wagnerovih opera. Sve više ljudi koristi ovu opciju gledanja iz svog doma, a jedan prenos košta 14 eura.

Projekat Državne opere "live at home" može pratiti neograničen broj gledalaca širom svijeta. Sada je prvi put nakon pokretanja projekta u oktobru 2013. godine premašen broj od hiljadu korisnika i to kod prenosa "Šišmiša" Johanna Straussa koji je pratilo 1.163 osoba u noći 31. decembra.

Uspješni su bili i prenosi uživo "Čarobne frule" ili baleta "Krcko Oraščić". Ove tri predstave imale su više od 5.000 gledalaca, a na ovaj način je virtuelno udvostručen broj mjesta u Državnoj operi.

Prenosi uživo se mogu pratiti na televizijskom ekranu, tabletu ili pametnom telefonu. Kod prenosa se može birati između dvije perspektive – panorame pozornice ili operskog ili baletskog filma koji se montira tokom emitovanja.

Uključenje uživo počinje 30 minuta prije početka predstave. Dobro prihvaćen je i program "live at school" u sklopu kojeg je školama širom Austrije omogućena besplatna virtuelna posjeta probama ili operama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: