U Narodnom pozorištu
157

Održan tradicionalni Božićni koncert SPKD Prosvjeta, prisustvovali Bećirović i Karić

N. O.
Foto: I. L./Klix.ba
(Foto: I. L./Klix.ba)
U Narodnom pozorištu u Sarajevu večeras je upriličen tradicionalni Božićni koncert Srpskog prosvjetnog kulturnog društva Prosvjeta.

Gosti ovogodišnjeg koncerta bili su članovi Hora Srpskog pjevačkog društva "Jedinstvo" iz Kotora u Crnoj Gori. Među prisutnima u publici bili su i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, kao i član predsjedništva BiH Denis Bećirović te ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda.

Četrnaesti Božićni koncert otvorili su članovi KUD Lola iz Sarajeva duhovnim kompozicijama, a članovi hora "Jedinstvo" također su izveli duhovne i tradicionalne božićne pjesme.

Predsjednik SPKD Prosvjeta Nedeljko Masleša najavljujući ovaj događaj poručio je da vjeruje kako će muzičko-scenski program pobuditi osjećaj zadovoljstva i radosti zbog nastupajućeg praznika.

Također, naglasio je da je ovaj događaj svojevrsni doprinos čuvanju i njegovanju tradicije međusobnog razumijevanja, uvažavanja i poštovanja.

Tradicionalni koncert je jedan od centralnih kulturnih događaja tokom zimskih mjeseci, a na ovaj način se i SPKD Prosvjeta pridružuje obilježavanju Božića.