Od 30.0. do 8.10.
6

Od danas rezervacija ulaznica za 57. Internacionalni teatarski festival MESS

Klix.ba
Od danas je počeo sa radom MESS Box Office u direkciji Festivala (ul. Maršala Tita 54/I) u kojem je svaki dan od 10 do 19 sati moguće rezervisati ulaznice za 57. Internacionalni teatarski festival MESS koji će biti održan od 30. septembra do 08. oktobra. Kao i prethodnih godina rezervacije će se moći obaviti i putem telefona na broj 060 343 39 59.

Festival i ove godine ima nekoliko kategorija ulaznica kao i popuste za različite kategorije publike. Broj ulaznica s popustima je ograničen.

Uslijed tehničkih zahtjeva direkcija Festivala je odlučila da se i predstava "Elektra" u režiji Andriya Zholdaka u izvedbi Makedonskog narodnog teatra igra 2. oktobra u 20 sati u BNP Zenica. (Detaljan program dostupan na www.mess.ba).

"Do 19. septembra moguće je rezervisati komplete ulaznica sa popustom od 50 posto, dok se za pojedinačne ulaznice odobrava popust od 20 posto", istakla je Dajana Gurda, šefica protokola Festivala MESS.

Naglasila je kako MESS i ove godine, tradicionalno, daje popust na kupovinu kompleta za studente, pozorišne radnike i penzionere od 50 posto, a za kupovinu pojedinačnih ulaznica popust iznosi 20 posto.

Festival MESS je i ove godine odlučio da će za sve predstave u okviru dječijeg programa CHILDREN MESS biti slobodan ulaz, s tim da će svi posjetitelji/posjetiteljice morati imati ulaznicu koju će moći rezervisati i preuzeti u prostorijama prodajnog odjela od 20. do 28. septembra 2017. godine.

Ovogodišnje, 57. izdanje Internacionalnog teatarskog festivala MESS ponudit će 22 predstave iz 13 zemalja, a otvorit će ga predstava belgijske trupe Needcompany "Slijepi putnik" 30.09. u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica .