Miss Irby project
450

Obnovljen prostor između zgrada na Ciglanama zahvaljujući učenicima Druge gimnazije

Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Zahvaljujući aktivnostima koje realizuju učenici Druge gimnazije danas je otvoren obnovljeni prostor u prolazu između zgrada u ul. Husrefa Redžića 7-11 i Merhemića Trg na Ciglanama.

Dobre Kote, Udruženje Svaki Student i Fondacija Izvor započeli su s realizacijom projekta ''The Miss Irby project'' čija je ideja ohrabriti mlade ljude da budu dio promjena koje žele da vide u svom društvu.

Iz Fondacije Izvor kazali su da se pokazala dobrom ideja da ove tri organizacije sarađuju te da se posvete praktičnoj realizaciji zacrtanih ciljeva.

U realizaciji projekta danas su učestvovali i učenici Druge gimnazije dok će sljedeće sedmici na sličnom projektu u naselju Hrasno učestvovati učenici Treće gimnazije i Srednje medicinske škole.

Podsjećamo, "The Miss Irby Project" ima za cilj ohrabriti mlade ljude da budu dio promjena koje žele da vide u svom društvu. Inspiracija ovog projekta je Engleskinja Adeline Paulina Irby, koja je prije 150 godina došla u Sarajevo i započela školu za siromašne i djevojke. Ideju će realizovati kroz edukaciju i praktični rad u školama te kroz reparaciju javnih prostora.