Kultura
0

Objavljena selekcija za ovogodišnji "Teatar fest"

Piše: G. D.
Teatar fest "Petar Kočić", koji se ove godine održava 18. put, bit će otvoren premijernim izvođenjem predstave Narodnog pozorišta RS "Otac i sin", koju prema tekstu Nebojše Romčevića režira Nikola Pejaković.

Na "Teatar festu", koji se ove godine održava pod sloganom "Crno na bijelo", biće odigrane predstave "Divlje meso" Narodnog pozorišta iz Sarajeva, "Hotel Kosovo" Narodnog pozorišta u Prištini, "Doktor Nušić" Kruševačkog pozorišta i Narodnog pozorišta Sombor. Publika će moći da pogleda i "Kauboje" narodnog pozorišta iz Kikinde, "Jazavca u Kerempuhu" Satiričkog kazališta Kerempuh iz Zagreba, "Čudo u Šarganu" Narodnog pozorišta iz Beograda i "Potpuno skraćenu istoriju Srbije" Pozorišta mladih iz Novog Sada.

Selektor festivala je glumac Ljubiša Savanović. Na festivalu će, kao i uvijek, biti dodijeljeno pet ravnopravnih glumačkih nagrada, kao i nagrade za najbolju režiju i najbolji dramski tekst domaćeg autora. U okviru pratećeg programa biće održan i naučni skup o pozorišnoj umjetnosti i kritici, a biće organizovana i predstavljanja knjiga i časopisa.