Komentari (47)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Abdulah Skaka zvani Stjepan Kljuic
Živio najveći graditelj Sarajeva u njegovoj istoriji -Josip Broz Tito
Osnivač?!?!?! Isa-beg je osnovao Sarajevo, onoliko koliko sam ja osnovao New York. On je okupirao Vrhbosnu i na lijevoj obali podigao zgradu (dvor-saraj). Izgradio hamam i dzamiju (careva dzamija), napravio drveni most da se spoji sa urbanim dijelom mjesta, kod danasnje apoteke.Pomjeranjem administrativnog centra, turkofonsko stanovnistvo, mahom vojnici i zanatlije koji prate vojsku, polje na kojem su se okupljali, poceli su zvati Saraj-ovasi (polje oko dvora)
CI=CŽR=RVI STOP DISKRIMINACIJI Jednaka prava za sve!!!
Moramo pitati Skaku gdje je bio
Zna li gradonacelnik gdje je bio danas?
Zar nije Vrhbosna prvobitno Sarajevo?
@Trt jeste ako se turkofili ne pitaju...
@Trt. Hvala bogu da je neko primjetio. Nit je Isa-beg osnovao Sarajevo, nit je osnivao urbana naselja. Marko Vego, Vladislav Skaric, Ciro Truhelka itd. Svi jasno i nedvosmisleno navode Vrhbosnu kao danasnje Sarajevo. Od samog nastanka Bosne (chorion Bosona), navode se dva naselja Vrhbosna i Bosna (Sarajevo i Visoko)
Sta je danas lupio?
Nasa Bosanska VrhBosna ,Hodidjed, Katera(Kotorac) je bila i prije Osmanskog Sarajovasa koje su Osmanlije okupirale. Nasa Bosanska drzava je bila i prije Osmanlijskih osvajaca.
dzihsdisti
Ufatite se posla bolje nego sto se glupirate sa tim
sta mi bosnjaci,potomci kralja tvrtka prvog kotromanica imamo sa ovim
mašala evo radnih mjesta
Ili k'o sto bi Skaka rekao, Isa-beg Mustafic
Vidi vidi Abdulaha Skake Kljujića.