{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Novi uspjeh: Naomi Druškić među pet najboljih pijanista od 3.200 kandidata

18.6.2013. u 08:57
0
Novi uspjeh: Naomi Druškić među pet najboljih pijanista od 3.200 kandidata
0
Novi uspjeh: Naomi Druškić među pet najboljih pijanista od 3.200 kandidata
Naomi Druškić
Četrnaestogodišnja Naomi Druškić iz BiH ostvarila je vrlo zapažen uspjeh na svjetskom takmičenju pijanista World Pianist Invitational, održanom u Kennedy centru u Washingtonu.
Ova mlada Bosanka je od 3.200 kandidata odabrana u Top 5 u kategoriji od 14 do 18 godina, gdje se takmičila s ostalim odabranim finalistima. Naomi se okitila titulom prvog Phenom Laureata.

Sa samo 14 godina Naomi je ostvarila sve snove jednog umjetnika, sviravši u najprestižnijim salama širom svijeta: New York, Washington, Peking, Kuala Lumpur, Sinagpur, Beč...

Naomi je ujedno i prva bh. umjetnica koja je imala tu privilegiju da svira u Kennedy centru.

Za ovu djevojčicu kažu da je skromna i vrijedna. Četvrti je razred Srednje muzičke škole u Sarajevu (klasa prof. Inas Mursed Muether) te prva godina Royal College of Musica u Londonu, koji pohađa vanredno.

Žiri na svakom takmičenju hvali našu Naomi, naglašavajući kako svira s lakoćom i bez stresa, da je veoma rano pronašla muzički izražaj, te da ima osobnost i sve ono što je čini umjetnikom.

Naomi je dobila pozive za nastupe na festivalima širom svijeta, pa je neke čak morala i odbiti zbog takmičenja na koja se prijavila.

Naša pijanistica svirat će na festivalima u Los Angelesu u februaru i Singapuru u junu iduće godine.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: